Brokolica patrí k zelenine, ktorá je u niekoho veľmi obľúbená a niekto sa bez nej ľahko zaobíde. Ak chcete vášmu telu dopriať veľké množstvo vitamínov a minerálov a tiež fytoživinu sulforafán, ktorá má protirakovinové účinky, určite si ju zaraďte do vášho jedálnička. Konzumáciou brokolice si upravíte trávenie a veľkým benefitom je, že má silné protizápalové vlastnosti.Tekvicové semienka obsahujú veľa zinku, vápnika, železa...
Nielen fyzická stránka je dôležitá pre správne fungovanie vášho tela, dôležité je aj to, čo vám hovorí vaša duša. Preto na ňu nezabúdajte a venujte sa jej každý deň. Povedzte si úprimne, staráte sa o ňu, alebo ju prehliadate? Keď sa hlbšie zamyslíte, určite nájdete vo vašom vnútri hlas, ktorý vás veľakrát osloví a vy ho necháte zaniknúť a nepočúvate...
Viete, že mak je veľkým pomocníkom pre zdravé kosti a kĺby? Je to najlepší prostriedok v boji proti rednutiu kostí – osteoporóze. Mak je veľmi zdravý, pretože obsahuje veľa vápnika, mnoho vitamínov – hlavne B1, B3, E, C, vlákninu a minerály. Ak chcete mať zdravé kosti, zaraďte mak do svojho jedálnička. Viac o osteoporóze si môžete prečítať v tomto článku. Poďme...
Dôvodov prečo jesť ryby je mnoho. Ryby sú chutné a ľahko sa pripravujú. Obsahujú veľké množstvo živín a sú kvalitných zdrojom vitamínu D. Dokonca sa uvádza, že konzumácia rýb vám zlepší náladu. Sú ľahko stráviteľné a obohatia váš jedálniček. Tento jednoduchý a vynikajúci recept vám vašu náladu určite zlepší.Poďme na to. Potrebujeme: 4 rybacie filety/môže byť aljašská treska/8 cherry paradajok1...
Bez cibule si neviem predstaviť varenie. Cibuľa je chutná a má veľa výživných látok. Polievka z cibule vás zahreje a ak niečo na vás „lezie“, je to balzam na dušu. Táto cibuľová polievka vás postaví na nohy. Existuje nespočetne veľa rôznych receptov, a majstrami na cibuľovú polievku sú samozrejme Francúzi. My si pripravujeme cibuľovú polievku takto. Potrebujeme: 5 cibúľOlivový olejMaslo GhíKurací vývarSoľ Čierne...
Počas chladných dní si varíme jedlá, ktoré nás zahrejú. Tieto cestoviny patria medzi moje obľúbené.Chilli a cesnak sú zahrievajúce potraviny a pomôžu vám zvýšiť imunitu. Cesnak vás ochráni pred nachladnutím a kto trpí na vysoký tlak, dokáže si ho pomocou cesnaku znížiť. A tu je recept na chutné cestoviny so špenátom: Potrebujeme: 300 g čerstvého špenátu2 chilli papričky2 strúčiky cesnaku400...
Tekvica hokkaido je plná betakaroténu a je výborným riešením, ako dodať do tela vitamín A v prírodnej forme, obsahuje luteín a zeaxatín, ktoré úžasne pôsobia na naše oči.Tekvica je plná minerálnych látok a vlákniny, je vhodná aj pre diabetikov a má nízky obsah kalórií. Príprava polievky je veľmi jednoduchá a najlepšie je, ak tekvicu neošúpete, ale ju uvaríte, alebo opečiete aj so šupkou....
Cestoviny môžete pripraviť na tisíce spôsobov a vždy vyčaríte niečo zaujímavé a nové.Tieto mám rada kvôli tomu, že sú ľahké, zasýtia vás a od stola odchádzate plné energie. Brokolica a paradajky dodajú tomuto jedlu tu správnu chuť. Uprednostňujem ich hlavne vtedy, keď potrebujem niečo rýchlo navariť a nemám moc veľa času v kuchyni. Aj keď milujem varenie a varím denne, niekedy povinnosti nedovolia....
Tieto guľky sú výnimočné tým, že do nich dáte len samé dobré, a hlavne zdravé ingrediencie. Robím ich často a vždy veľmi rýchlo zmiznú 🙂 Obsahujú veľa vápnika, ktorý sa nachádza v sušených slivkách. Sušené slivky priaznivo pôsobia na kosti a pôsobia ako ich ochrana. Ich konzumáciou si zlepšíte trávenie a dodáte telu veľa vitamínov a minerálnych látok. O tom, ako sa starať...
Tento boršč som prvýkrát jedla u mojej priateľky. Veľmi mi chutil a odvtedy sa stal obľúbeným jedlom v našej kuchyni. Varím ho často a vždy je to pre nás kulinársky zážitok. Hlávková kapusta je výborným zdrojom vitamínov a minerálov. Okrem bohatého obsahu vitamínu C, ktorý posilní vašu imunitu – hlavne v tomto jesennom období je bohatá na vitamíny E, K, B1, B2...