Zapekané cestoviny so šampiňónmi a brokolicou

zapekane cestoviny

Cestoviny sú vždy dobrou voľbou. Vyberajte si tie kvalitnejšie, ktoré nemajú až taký vysoký glykemický index. Patria k ľahkým jedlám, ktoré vám nezaťažia tráviaci systém. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov. Zapekané cestoviny patri k mojim obľúbeným jedlám, sú rýchlo pripravené a skvele chutia.

A tu je recept na zapekané cestoviny.

Potrebujeme:

250 g cestovín
5 šampiňónov
½ brokolice, alebo 1 menšia
2 strúčiky cesnaku
Soľ
Mleté čierne korenie
2 ks vajce
2 malé paradajky
Ghí maslo
1 jogurt
1 malú papričku chilli
Strúhaný syr, môže byť Parmezán

Príprava:


Cestoviny si uvaríme v osolenej vode, dajte pozor, aby ste si ich nerozvarili a scedíme.
Brokolicu si tiež uvaríme, ale len chvíľku – asi 5 minút, aby nebola mäkká.
Na panvici si zohrejeme Ghí maslo a pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme a chvíľku podusíme, nakoniec pridáme pretlačený cesnak.
Cestoviny, brokolicu, nadrobno nakrájané paradajky, nadrobno nakrájanú chilli papričku a šampiňóny zmiešame s vajíčkom a jogurtom.
Zapekaciu misu vymastíme Ghí maslom a cestoviny vložíme do nej.
Pečieme v predhriatej rúre približne 25 minút na 180 °C.
Pri servírovaní posypeme strúhaným syrom.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>