Zážitok z talianskej kuchyne: Kurča v krémovej omáčke s pestom

Mám pre vás recept, ktorý vám otvorí dvere do sveta lahodných a rýchlych večerí: Kuracie prsia s pesto omáčkou. Tento jednoduchý a chutný recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať jedlo plné aróm a bohatých chutí. Stačí nasledovať moje kroky a za chvíľu budete mať na tanieri lahodné kuracie prsia, ktoré si zamilujete.

Potrebujeme:

–  4 ks kuracích pŕs

–  2 ks sušených paradajok

– mletá červená paprika

–  1 červená cibuľa

– 2 lyžičky pesta

–  sladká smotana

–  kurací vývar

– soľ

–  čierne korenie

– strúhaný parmezán

– 2 lyžičky olivového oleja

– 2 strúčiky cesnaku

– bylinky

Postup:

1. Zahrejte olivový olej na nepriľnavej panvici na strednom ohni. Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, sušené paradajky a restujte asi 1 minútu. Potom pridajte na drobno nakrájané sušené paradajky a pokračujte vo varení.

2. Na panvicu pridajte nakrájané kuracie prsia. Opečte ich asi 10 – 15 minút z obidvoch strán, kým ostanú mäkké. Pridajte mletú červenenú papriku.

3. Do panvice vmiešame kurací vývar, hustú smotanu a pesto. Varte 2-3 minúty za občasného miešania.

4. Pri podávaní posypte parmezánom a bylinkami.

Dobrú chuť vám prajem:)

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>