Osviežujúci obed: Karfiolový šalát so špenátom a avokádom!

Vedeli ste, že karfiol je bohatý na vitamíny a minerály, vrátane vitamínu C, vitamínu K, vitamínu B6, kyseliny listovej, vápnika a draslíka? Obsahuje tiež vlákninu, ktorá podporuje trávenie.

Je vhodnou potravinou, ak si chcete prečistiť organizmus, glukosinoláty v karfioli podporia zdravie pečene.

Pripravte si tento chutný šalát, prekvapí vás svojou zaujímavou chuťou.

Potrebujeme:

– 1 malý karfiol rozdelený na malé ružičky

– 1 hrnček baby špenátu

– 1 malé avokádo, nakrájané na kocky

–  mleté čierne korenie

– citrónová šťava

–  olivový olej

– 2 uvarené vajcia – nakrájané

Postup:

1. Vajcia uvarte na tvrdo, nechajte vychladnúť a pokrájajte.

2. V hrnci priveďte vodu do varu. Pridajte karfiol a nechajte ho variť približne 5 minút, kým bude mäkký. Scedíme a odložíme bokom.

3. V miske zmiešajte olivový olej a citrónovú šťavu, aby ste vytvorili dresing.

4. Do misky pridajte nakrájaný špenát, karfiol, vajcia a avokádo. Jemne premiešajte. Šalát pokvapkajte pripraveným dresingom. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

5. Šalát môžete ozdobiť obľúbenými bylinkami.

Dobrú chuť prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>