Viete, že mak je veľkým pomocníkom pre zdravé kosti a kĺby? Je to najlepší prostriedok v boji proti rednutiu kostí – osteoporóze. Mak je veľmi zdravý, pretože obsahuje veľa vápnika, mnoho vitamínov – hlavne B1, B3, E, C, vlákninu a minerály.
Ak chcete mať zdravé kosti, zaraďte mak do svojho jedálnička.
Viac o osteoporóze si môžete prečítať v tomto článku.
Poďme sa pozrieť na recept, ako si upiecť makovú bábovku.
Je veľmi jednoduchý a túto bábovku pečiem často a rada.
Potrebujeme:
3 ks vajcia
1 hrnček mletého maku
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček trstinového cukru
trošku kokosového cukru
1 hrnček oleja
2 hrnčeky mlieka
1 bal. prášku do pečiva
Postup:
Všetky ingrediencie dáme postupne do nádoby a dobre vymiešame. Prášok do pečiva pridávame ako posledný.
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, prípadne dáme na plech papier na pečenie a cesto nalejeme na takto pripravený plech.
Pečieme v predhriatej trúbe na 180°približne 40 minút.
Ak máte radi sladšie koláče, môžete si ju posypať kokosovým cukrom.
Bábovka je výborná aj na druhý deň, samozrejme, ak vám z nej ešte zostane.
Dobrú chuť