makovy kolac s jablkami

Makový koláč s jablkami

Tento makový koláčik je u nás veľmi obľúbený a aj keď existuje veľa receptov na koláče s makom, našiel si u nás prvenstvo. Nepotrebujete pri jeho príprave žiadnu múku a je ľahučký a nadýchaný.


Mak je výborným zdrojom vápnika. Je ideálny na prevenciu zdravých kostí a zubov. Mak obsahuje veľké množstvo vitamínu E a okrem vápnika aj mnoho minerálnych látok potrebných pre náš organizmus: horčík, zinok, železo a meď.


Pravidelnou konzumáciou maku získate nádherné vlasy a nechty.
Osteoporóza nebude mať u vás šancu, môžete si o tom prečítať v tomto článku.

Potrebujeme:

250 g mletého maku
3 celé vajcia
80 g pomletých orechov, alebo strúhaného kokosu
2 nastrúhané jablká
50 g trstinového cukru
Štipku škorice
250 ml vody
1 bal. prášku do pečiva
horká čokoláda

Postup:

V miske si najskôr ušľaháme vajcia s cukrom.
Jablká si ošúpeme a nastrúhame, chvíľku počkáme, ak by boli moc šťavnaté, vyžmýkame ich. Je to potrebné kvôli tomu, aby sme cesto nemali moc tekuté.

Do druhej misky si dáme mak, orechy, alebo kokos a štipku škorice.
Všetko spolu zmiešame, pridáme vodu a nakoniec dáme prášok do pečiva.


Cesto by malo byť polotuhé.

Koláčik dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180° približne 35 minút.

Po vychladnutí polejeme čokoládou.

Dobrú chuť

Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov