Makový koláč s jablkami

makovy kolac s jablkami

Tento makový koláčik je u nás veľmi obľúbený a aj keď existuje veľa receptov na koláče s makom, našiel si u nás prvenstvo. Nepotrebujete pri jeho príprave žiadnu múku a je ľahučký a nadýchaný.


Mak je výborným zdrojom vápnika. Je ideálny na prevenciu zdravých kostí a zubov. Mak obsahuje veľké množstvo vitamínu E a okrem vápnika aj mnoho minerálnych látok potrebných pre náš organizmus: horčík, zinok, železo a meď.


Pravidelnou konzumáciou maku získate nádherné vlasy a nechty.
Osteoporóza nebude mať u vás šancu, môžete si o tom prečítať v tomto článku.

Potrebujeme:

250 g mletého maku
3 celé vajcia
80 g pomletých orechov, alebo strúhaného kokosu
2 nastrúhané jablká
50 g trstinového cukru
Štipku škorice
250 ml vody
1 bal. prášku do pečiva
horká čokoláda

Postup:

V miske si najskôr ušľaháme vajcia s cukrom.
Jablká si ošúpeme a nastrúhame, chvíľku počkáme, ak by boli moc šťavnaté, vyžmýkame ich. Je to potrebné kvôli tomu, aby sme cesto nemali moc tekuté.

Do druhej misky si dáme mak, orechy, alebo kokos a štipku škorice.
Všetko spolu zmiešame, pridáme vodu a nakoniec dáme prášok do pečiva.


Cesto by malo byť polotuhé.

Koláčik dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180° približne 35 minút.

Po vychladnutí polejeme čokoládou.

Dobrú chuť

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>