Maková bábovka

Viete, že mak je veľkým pomocníkom pre zdravé kosti a kĺby? Je to najlepší prostriedok v boji proti rednutiu kostí – osteoporóze. Mak je veľmi zdravý, pretože obsahuje veľa vápnika, mnoho vitamínov – hlavne B1, B3, E, C, vlákninu a minerály.

Ak chcete mať zdravé kosti, zaraďte mak do svojho jedálnička.

Viac o osteoporóze si môžete prečítať v tomto článku.

Poďme sa pozrieť na recept, ako si upiecť makovú bábovku.

Je veľmi jednoduchý a túto bábovku pečiem často a rada.

Potrebujeme:

3 ks vajcia
1 hrnček mletého maku
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček trstinového cukru
trošku kokosového cukru
1 hrnček oleja
2 hrnčeky mlieka
1 bal. prášku do pečiva

Postup:


Všetky ingrediencie dáme postupne do nádoby a dobre vymiešame. Prášok do pečiva pridávame ako posledný.


Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, prípadne dáme na plech papier na pečenie a cesto nalejeme na takto pripravený plech.


Pečieme v predhriatej trúbe na 180°približne 40 minút.

Ak máte radi sladšie koláče, môžete si ju posypať kokosovým cukrom.


Bábovka je výborná aj na druhý deň, samozrejme, ak vám z nej ešte zostane.

Dobrú chuť

Štítky:
Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>