Dôvodov prečo jesť ryby je mnoho. Ryby sú chutné a ľahko sa pripravujú. Obsahujú veľké množstvo živín a sú kvalitných zdrojom vitamínu D.
Dokonca sa uvádza, že konzumácia rýb vám zlepší náladu. Sú ľahko stráviteľné a obohatia váš jedálniček.
Tento jednoduchý a vynikajúci recept vám vašu náladu určite zlepší.
Poďme na to.
Potrebujeme:
4 rybacie filety/môže byť aljašská treska/
8 cherry paradajok
1 chilli papričku
1/2 lyžičky kurkumy
1/2 lyžičky korenia Garam Masala
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
Maslo Ghí
1 plechovku kokosového mlieka
Soľ
Čierne korenie
Na panvici si zohrejeme maslo Ghí a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popučený cesnak, chvíľku osmažíme a zalejeme kokosovým mliekom.
Pridáme korenie Garam Masala a kurkumu.
Do tejto omáčky vložíme osolené ryby a paradajky a varíme približne 10-15 minút, kým je ryba mäkká.
Nakoniec ešte dochutíme čiernym korením, prípadne dosolíme.
Rybu podávame s ryžou, alebo chlebíkom, prípadne chrumkavým pečivom.
Dobrú chuť