Dusená hliva ustricová s cherry paradajkami

hliva ustricová s cherry paradajkami a kyslou kapustou

Hlivu mám veľmi rada a pripravujem ju často. Má úžasné vlastnosti a dodáte telu veľa potrebných živín. Má silné protirakovinové účinky a obsahuje vitamín D, ktorý vám zlepší imunitný systém.

Dá sa uvariť na mnoho spôsobov, a tento recept je taký jednoduchý, že máte pripravený rýchly obed, alebo večeru za pár minút.

A tu je recept:

Potrebujeme:

1 cibuľu
250 g hlivy ustricovej
4 cherry paradajky
½ červenej papriky
olej, alebo Ghí maslo
soľ
zázvor
kurkumu

Postup:

Hlivu si nakrájame na rezančeky. Cibuľu si nakrájame na drobno. V panvici si zohrejeme olej, alebo Ghí maslo a cibuľu osmažíme.

Pridáme nakrájanú hlivu, osolíme, pridáme nastrúhaný zázvor a kurkumu a podlejeme trochou vody, aby sa nám hliva nepripiekla.

Dusíme približne 20 minút, vložíme rozpolené cherry paradajky a ešte chvíľku podusíme.

Podávame s chlebíkom a kyslou kapustou. Posypeme bylinkami, alebo pažítkou. Je to zaujímavá kombinácia, vyskúšajte.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>