Zemiaky zapečené s gréckym jogurtom

zapecene zemiaky s vajickom

Niektoré jedlá sú veľmi jednoduché, ale chutia výborne. K takýmto patria aj tieto zemiaky, máte ich pripravené rýchlo a môžete si ich uvariť na obed, či večeru.

Výborné sú so zeleninovým šalátom, alebo kyslou kapustou.

Potrebujeme:

4 zemiaky
2 vajcia
1 grécky jogurt
soľ
bylinky: žerucha, koriander, alebo petržlenová vňať
Ghí maslo, alebo olivový olej

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

Zapekaciu misku si potrieme Ghí maslom, alebo olejom.

Poukladáme do nej zemiaky a osolíme.

Jogurt zmiešame s vajcami a polejeme ním zemiaky.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút.

Na tanieri si ich ozdobíme posekanými bylinkami.

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo kyslou kapustou.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

 

 

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>