zapekane hriby so zemiakmi

Hríby zapečené so zemiakmi

Hríby obsahujú vysoké dávky antioxidantov, ktoré vás ochránia pred stresom a starnutím. Postarajú sa aj o vašu pamäť a podporia činnosť srdca.

Obsahujú vysoké dávky vitamínu D a spevnia vaše kosti. Huby sú bohaté na vitamíny skupiny B: riboflavín [B2], folát [B9], tiamín [B1 a niacín [B3]. Ich častou konzumáciou si zvýšite imunitu.

Vyskúšajte tento zaujímavý recept.

Potrebujeme:

30 g sušených hríbov
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
150 g hlivy ustricovej
150 g šampiňónov
1 grécky jogurt
3 zemiaky
Ghí maslo
olivový olej
bylinky – koriander, alebo petržlenová vňať

Postup:

Sušené hríby si namočíme približne na pol hodiny.

V panvici si zojhrejeme Ghí maslo a opečieme na ňom nadrobno nakrájané cibule.

Sušené hríby scedíme, pokrájame nadrobno a pridáme do panvice, za občasného miešania opražíme približne 5 minút. Potom pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny. Osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak, podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minút.

Do hríbovej zmesi vmiešame jogurt a dáme ju do zapekacej misy.

Na vrch nakrájame zemiaky – nakrájajte ich len na tenučké plátky a vrch polejte olivovým olejom.

Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút pri teplote 180°C, kým sú zemiaky mäkké.

Servírujte ozdobené posekanými bylinkami.

Dobrú chuť vám prajem😊

Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov

  • ebook 11 inspiracii
  • 11 inšpirácií ako byť pôvabná a zdravá po 50
  • Stretneme sa na Facebooku:
  • Kategorie
  • Najnovšie články