Kapustnica so sušenými slivkami

kapustnica so susenymi slivkami

Kapusta je bohatá na výživné látky, obsahuje veľké množstvo vitamínu K a vitamínu C. Je plná antioxidantov, ktoré môžu pomôcť pri znížení zápalu v tele. Jej častou konzumáciou si dokážete zlepšiť trávenie.

To je len zopár benefitov, ktoré vám kapusta prináša.

Zaraďte si ju do vašich jedálničkov a vaše zdravie sa zlepší.

Kapustnica je tradičným jedlom, a nájdete mnoho spôsobov, ako si ju pripraviť.

U nás vyhral tento recept, je bez mäsa, pridáte si len hríbiky a sušené slivky.

kapusta a susene hriby

Potrebujeme:

500 g kyslej kapusty
vodu
6 sušených sliviek
soľ
čierne korenie
majoránku
mletú červenú papriku
15 g sušené hríby
1 strúčik cesnaku
1 cibuľu
ghí maslo, alebo olej

 

Postup:

Hríby si namočíme do vody na pár hodín. Tie pridávame do kapustnice až neskôr.

Cibuľu si nakrájame na drobno a osmažíme ju na ghí masle, alebo oleji.

Kyslú kapustu si nakrájame, dáme do hrnca s cibuľou, premiešame a zalejeme vodou.
Pridáme soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku a majoránku.

Varíme približne pol hodiny. Pridáme hríby a sušené slivky a necháme prikryté variť ešte asi 20 minút.

Pred koncom varenia pretlačíme do kapustnice cesnak.

Dobrú chuť vám prajem

 

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>