Články pre vašu inšpiráciu a vzdelávanie

 

Získajte hormonálnu rovnováhu

a rozžiarte svoju vnútornú aj vonkajšiu krásu.

 

Indonal - doplnok stravy

Indonal ako spojenec – návrat k hormonálnej rovnováhe v období menopauzy

Indonal: tajná zbraň v boji proti hormonálnej nerovnováhe Ponorte sa do sveta hormonálnej rovnováhy s týmto podrobným pohľadom na estrogénovú dominanciu a zistite, ako doplnky ako Indonal môžu pomôcť zvrátiť jej účinky.

zena nemoze zaspat

Nespavosť a menopauza: Ako získať kontrolu nad spánkom a znovu začať žiť

Nespavosť v prechode: Osvedčené metódy pre získanie kvalitného spánku počas menopauzy. Kvalitný spánok je dôležitý pre váš celkový životný štýl. Objavte spôsoby, ako prekonať nespavosť počas menopauzy a získať energické ráno.

Prečo menopauza mení vašu náladu a ako sa s tým vyrovnať: Odkryte tajomstvo harmonického života v tomto období

Nálady v prechode: Zistite, prečo menopauza ovplyvňuje emocionálny stav a ako to ovplyvňuje váš život. Nálady sa môžu meniť, ale vaša schopnosť zvládať ich je silná. Získajte informácie a tipy, ktoré vám pomôžu lepšie porozumieť menopauzálnym zmenám nálady.

Objavte, ako menopauza ovplyvňuje vašu pamäť a čo s tým môžete urobiť

Zachovajte si žiarivú myseľ: Tajomstvo lepšej pamäte počas menopauzy!"Menopauza a pamäť: Objavte účinné spôsoby, ako posilniť svoje kognitívne schopnosti

Rozlúštené tajomstvo menopauzy: Ako estrogén a progesterón ovplyvňujú vaše telo a myseľ

Hlboký pohľad na účinky estrogénu a progesterónu počas menopauzy: Rozlúsknite ich vplyv na vaše zdravie. Objavte komplexný vplyv estrogénu a progesterónu na vaše telo počas menopauzy. Naša stránka vám poskytne hlboký vhľad do toho, ako tieto hormóny ovplyvňujú váš zdravotný stav.

Kľúč k pochopeniu menopauzy: Odkryte tajomstvo hormónov a vašich pocitov

Hormóny a menopauza: Rovnováha, zmeny a vplyv na váš emocionálny stav. Hormóny a váš emocionálny stav: Objavte spojenie medzi hormonálnymi zmenami a vašimi náladami v menopauze. Získajte rady na lepšie zvládanie hormonálnej nerovnováhy."

zena v krasnych satach

Nikdy viac návaly tepla: Objavte 10 osvedčených stratégií na zvládnutie menopauzy

10 Tipov na zvládnutie návalov tepla počas menopauzy: Efektívne riešenia a rady. Chcete získať kontrolu nad návalmi tepla? Objavte našich 10 osvedčených spôsobov, ako efektívne zvládnuť tento bežný príznak menopauzy.

Preč s podráždenosťou a úzkosťou v menopauze: Praktické rady, ktoré vás prekvapia

Účinné spôsoby, ako sa vysporiadať s podráždenosťou a úzkostlivosťou v menopauze.Podráždenosť a úzkostlivosť v menopauze nemusia dominovať. Získajte informácie o tom, ako sa s nimi vysporiadať a nájsť vnútorný pokoj."

Ako prevziať kontrolu nad vašou nepravidelnou menštruáciou počas perimenopauzy?

Nepravidelná menštruácia v perimenopauze: Príčiny a osvedčené postupy. Zistite, ako efektívne zvládať nepravidelnú menštruáciu počas perimenopauzy. Získajte odborné rady na zlepšenie vášho pohodlia a kvality života

Pravda o menopauze: Tri zmeny, ktoré vás čakajú a ako ich premeniť na svoju výhodu

Zmeny v tele počas menopauzy: Poznajte základy, ktoré vám pomôžu prežiť túto fázu sebavedome! Nenechajte sa zaskočiť zmenami v tele, keď príde menopauza. Naša stránka vám poskytne komplexné informácie a návody, ako sa pripraviť na tieto zmeny a udržať si dobré zdravie.

Sila je v príprave: Všetko, čo potrebujete vedieť, ako sa pripraviť na menopauzu

Preventívne kroky: Ako zabezpečiť hladký prechod do menopauzy vopred. Nie je nikdy priskoro začať myslieť na menopauzu. Objavte, prečo je dôležité pripraviť sa na túto fázu vopred a aké metódy môžu pomôcť udržať vaše zdravie a pohodu."

Menopauza nie je strašiak: prekročte tabu a objavte pravdu, ktorú vám nikto nepovie!

V jednom zásadnom bode našej existencie sa každá žena nevyhnutne stretne s niečím, čo je tak prirodzené ako samotný život: menopauza. Menopauza je nepochybne jedným z najprirodzenejších faktov ženského života, je to bod, kedy žena stráca schopnosť otehotnieť a porodiť dieťa. Aj keď je toto niečo, čo je neoddeliteľne zakorenené v ženskej biológii, menopauza je ešte stále v mnohých kultúrach,...

Tatiana Bencekova v lese

22 dôvodov, prečo sa vám nedarí schudnúť po 50-tke

Zdá sa vám, že chudnutie s pribúdajúcimi rokmi je oveľa ťažšie, ako to bolo predtým? Doteraz ste nemali problém schudnúť pár kíl, vždy, keď ste sa rozhodli? Pýtate sa, prečo sa to zrazu zmenilo? Držíte diétu, jete oveľa menej, cvičíte a kilá sa vás držia ako kliešť. Stará diéta už nefunguje, a vlastne nefunguje vôbec nič. Ak aj...

Tatiana Bencekova doma

7 príčin priberania počas menopauzy, o ktorých ste nevedeli

Priberanie počas perimenopauzy a menopauzy. Prečo ženy priberajú na bruchu a na bokoch, sú za tým hormonálne zmeny?

Tatiana Bencekova v Tatrach

7 najlepších spôsobov, ako sa najefektívnejšie zbaviť stresu v menopauze

Zbavte sa stresu v menopauze pomocou jednoduchých techník. Stresu sa zbavíte rýchlo a efektívne. Stres počas menopauzy nie je ničím výnimočný.

zmeny nalad v menopauze Tatiana

Ako zatočiť so zmenami nálad v menopauze? Zvládnete to aj bez liekov

Trápia vás zmeny nálad v menopauze? Sú vaše nálady počas perimenopauzy a menopauzy ako na hojdačke? Zbavte sa ich.

navaly tepla v menopauze

5 najlepších spôsobov ako zvládnuť návaly a nočné potenie v menopauze

Návaly tepla a nočné potenie. Prvá pomoc pri návaloch. Návaly v perimenopauze a menopauze sú nepríjemnými príznakmi, ktoré ženám zhoršia kvalitu života.

Tatiana Bencekova v lese

Priberanie na bruchu počas menopauzy. Máte rovnaký problém?

Vstúpili ste do perimenopauzy, alebo menopauzy a začalo vás trápiť priberanie? Hlavne na bruchu a na bokoch? Väčšina žien udáva, že počas menopauzy priberú a nevedia sa týchto kíl zbaviť, tak ako predtým, keď boli mladšie.

nedostatok spánku v menopauze

Chcete skoncovať s nedostatkom spánku v menopauze? Vyskúšajte tieto triky

Nedostatok spánku, nočné potenie a prerušovaný spánok počas menopauzy. Našli ste sa v týchto riadkoch? Nespavosť je spojená s hormonálnymi zmenami, ktoré u vás počas perimenopauzy a menopauzy nastávajú. Aj pre mňa boli noci utrpením, celú noc som sa prehadzovala a ráno som vstávala zničená ako po boji.

zena v lese

Nočné návaly a búšenie srdca počas menopauzy

Ako sa vysporiadať s nočnými návalmi, potením a búšením srdca v období menopauzy. Nočné návaly a búšenie srdca patria k najhorším príznakom menopauzy.

semena lanove, slnecnicove a tekvicove

O cyklovaní semien v menopauze ste ešte nepočuli! Ak ho vyskúšate, zamilujete si ho!

Cyklovanie semien v menopauze vám prinesie úľavu od návalov a nepríjemných príznakov klimaktéria. Prirodzený spôsob, ako riešiť perimenopauzu a menopauzu.

Priroda a bez stresu

Ste v strese a pociťujete úzkosť? Zvládnete to aj bez liekov

Stres počas menopauzy vás oberie o energiu a spánok. Proti stresu v období klimaktéria môžete podniknúť viac krokov. Jedným z nich je aj meditácia.

zena v horach

Je chudnutie v myslení? Alebo pomôžu len diéty a pohyb?

Chudnutie v perimenopauze a menopauze býva neúspešné? Prečo sa ženám počas menopauzy nedarí schudnúť? Ako sa zbaviť bruška počas menopauzy?

náradie na cvičenie a meter na sledovanie priberania a chudnutia

Ako súvisia stres a priberanie? Tu sú tipy ako priberanie zo stresu zastaviť

Stres a priberanie v menopauze spolu súviasia. Prečo je tomu tak? Nepríjemné príznaky menopauzy vo vašom tele vyvolávajú stres, ste unavené, nervózne a vaše nálady sa menia.

kolace a emocie emocne jedenie

Trápi vás emočné jedenie? Inšpirujte sa ako mu môžete predchádzať

Je emočné jedenie aj váš problém? Viete, že ženy počas menopauzy ním trpia častejšie? Sú za tým hormóny, ale aj nedostato spánku a únava.

Tatiana Bencekova

Nebojte sa menopauzy, prichádza krásny úsek vášho života

Menopauza je vo vašom živote úplne prirodzeným medzníkom. Aj keď prídu zmeny na fyzickej, či psychickej úrovni, je to krásne obdobie.

sviecky na meditaciu

Všetko, čo musíte vedieť skôr, ako začnete meditovať

Meditácia je úžasným nástrojom, ktorý vás zbaví napätia, zlepší váš spánok aj náladu. Ak ste doteraz nemeditovali, začnite. Aj počas menopauzy vám meditácia prinesie úľavu.

kvety a kniha verte svojej intuicii

Chcete vedieť ako sa spojiť so svojou intuíciou? Vyskúšajte týchto 7 krokov

Intuícia je u žien mocným nástojom. Ženská intuícia je niečo, na čo sa dá vždy spoľahnúť. Muži tomu nerozumejú, ale my ženy vieme, kedy sa môžeme na svoju intuíciu spoľahnúť.

bobulove ovocie

10 potravín, ktoré znížia váš stres a pocity úzkosti

Potraviny, ktoré znížia váš stres a pocity úzkosti. Počas perimenopauzy a menopauzy sú stres a úzkosť častokrát príznakmi, na ktoré si ženy často sťažujú. Dokážete sa ich zbaviť pomocou výživnej stravy. Ako?

napoje a detox tela

Chcete skoncovať s nepríjemnými príznakmi menopauzy? Detox organizmu vám pomôže

Prechádzate obdobím menopauzy a začali ste priberať aj napriek tomu, že ste nezmenili svoj jedálniček? A ako to súvisí s detoxom tela? Keďže telo už nevytvára toľko estrogénu a progesterónu, ich znížené množstvo sa odrazí ukladaním tuku na nechcených miestach, väčšinou na bruchu a na bokoch.

zena v prirode

10 vecí, ktoré si môžete zaviesť do svojho života a urobiť si ho krajším a lepším

10 vecí, ktorý vám pomôžu, aby ste prešli perimenopauzou a menopauzou v pohode. Menopauza je úsek života ženy, kedy dôjde k mnohým zmenám, vy však už budete vedieť, ako sa s nimi vysporiadať.

ranne vstavanie o piatej, budik, kava, caj

Ako vstávať o piatej a necítiť sa unavene

Ako vstávať o piatej a cítiť sa skvele? Ranostaji majú bohatší život, vedeli ste to? Sú oveľa spokojnejší a vstávanie o piatej ráno im nerobí problém.

unava a prepracovanost klavesnica a budik

Som stále unavená. Máte rovnaký problém?

Menopauza býva spojená aj s veľkou únavou. Únava počas perimenopauzy a menopauzy sa vkradne do života ženy, za čo môžu hormonálne zmeny.

maca prasok

Ako môže Maca pomôcť ženám počas menopauzy?

Maca je adaptogén a pomáha ženám počas menopauzy zmierniť nepríjemné príznaky spojené s hormonálnymi zmenami. Pri strese, návaloch, nespavosti...

kamilkovy caj na lepši spanok

9 osvedčených prostriedkov, s ktorými porazíte problémy so spánkom

Problémy so spánkom v menopauze a v perimenopauze je veľkým strašiakom žien. Účinnými prostriedkami si dokážete kvalitu spánku počas prechodu zlepšiť.

progesteron

Nízke hladiny progesterónu. Máte aj vy rovnaký problém?

Nízke hladiny progesterónu sú veľmi často nepríjemným sprievodcom žien, ktoré prechádzajú perimenopauzou a menopauzou. Nerovnováha estrogénu a progesterónu je u žien v klimaktériu sprievodným javom, že dochádza k hormonálnym zmenám.

placuca zena

Chcete skoncovať s precitlivenosťou počas menopauzy? Buďte viac optimistické

Precitlivenosť počas menopauzy je jedným z mnohých príznakov, ktoré vás môžu prekvapiť. Plač, smiech a niekedy hnev, či frustrácia vám v menopauze na nálade nepridajú.

estrogen

Všetko, čo ste chceli vedieť o estrogénovej dominancii

Estrogénová dominancia je strašiakom žien, počas menopauzy väčšinou dochádza ku kolísaniu hormonálnych hladín a estrogén a progesterón sú hlavnými hráčmi.

zena a masaz tvare pekna plet

Týchto 11 trikov vám pomôže zbaviť sa vrások. Vyskúšajte ich aj vy a neoľutujete

Pleť bez vrások počas menopauzy? Je to vôbec možné. Existujú triky, pomocou ktorých si aj v menopauze udržíte peknú a žiarivú pleť.

strach a obavy

Rýchly a jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť strachu. Dajte tomu konečne posledné zbohom

Strach počas menopauzy. Prečo vás ovláda a kde sa vzal. Mnoho žien v menopauze udáva, že ich prevládne strach a nepoznajú jeho príčinu. Sú za tým hormonálne zmeny?

zena na hojdacke pri mori

Trápia vás zmeny nálad? Takto sa ich zbavíte

Zmeny nálad v menopauze sú u žien veľmi časté. Hormonálne zmeny spôsobujú pričasté zmeny nálady a náladovosť patrí k nepríjemným príznakom menopauzy.

zena v prirode

7 dôležitých vecí, ktoré by ste mali vedieť o mužoch

Muži, čo by ste o nich mali vedieť. Sú muži iní ako ženy? V čom je najväčší rozdiel medzi mužom a ženou?

budik a mesiac

Trápi vás nespavosť? Takto sa jej zbavíte

Nespavosť v menopauze patrí k najhorším príznakom menopauzy hneď po návaloch tepla. Problémy so spánkom počas menopauzy udáva takmer každá druhá žena. Hormonálne zmeny sa podpíšu pod nespavosť.

zena v bielom

Chcete stále vyzerať skvele? Tu je zopár tipov ako sa cítiť dobre a vyzerať úžasne

Ako vyzerať aj v menopauze úžasne a cítiť sa skvelo. Je to jednoduché, stačí zopár trikov a aj počas menopauzy budete atraktívne a budete sa cítiť mlado a sviežo.

riasa spirulina v prasku a tabletkovej podobe

Ako vplýva spirulina na zdravie žien v menopauze

Spirulina pomáha ženám zbaviť sa mnohých príznakov spojených s menopauzou a perimenopauzou. Spirulina je doplnkom stravy, ktorý by ste mali vyskúšať.

atraktivna zena

3 najlepšie spôsoby, ako byť okamžite atraktívnejšou

Atraktívna v zrelom veku. Každá žena chce byť atraktívna a vôbec nezáleží na veku. Vy už atraktívnymi ste, len si to musíte uvedomiť.

chudnutie a jablka

Chcete vedieť viac o tom, ako je to s priberaním v menopauze?

Pribrali ste v menopauze, alebo perimenopauze? Neviete prečo ste pribrali na bruchu a na bokoch? Môžu za to hormonálne zmeny, ktoré u vás nastali

pero a zapisnik

3 zmeny, ktoré musíte urobiť vo svojom živote, ak chcete získať to, čo chcete

Zmeny, ktoré môžete urobiť vo svojom živote. Získajte, to čo chcete. Motivujte sa. Urobte si vision board, zapisujte si, afirmujte.

zena v lese

Ste dosť dobré pre tento svet? Prečítajte si 30 zaujímavých návykov zrelých žien

30 návykov zrelých žien. Ženy, ktoré prechádzajú perimenopauzou, alebo menopauzou si už do života nenechajú hovoriť, a preto sú ich návyky, ich životným krédom.

optimizmus a pesimizmus

Týchto 5 trikov vám pomôže byť väčšími optimistkami! Vyskúšajte ich aj vy a neoľutujete

Život je oveľa ľahší a krajší, ak ste rodenými optimistkami. Je dokázané, že optimisti sú zdravší, majú lepší životný štýl a sú aj vytrvalejší v dosahovaní svojich cieľov. Optimizmus v menopauze vám pomôže pri nepríjemných príznakoch

meter a cinky ako na ploche brucho v menopauze

Trápi vás priberanie na bruchu? Takto sa ho zbavíte

Priberanie na bruchu a na bokoch trápi ženy v menopauze najviac. Prečo priberáte počas perimenopauzy a menopauzy na bruchu, a ako sa bruška zbaviť?

navaly v menopauze

Všetko, čo ste chceli vedieť o návaloch tepla

Návaly tepla v menopauze, alebo návaly tepla v perimenopauze? Prečo návaly prichádzajú a ako sa môžete návalov tepla v menopauze zbaviť? Zdravý životný štýl a strava sú základom

stres a priberanie na vahe

Všetko, čo ste chceli vedieť o tom, ako stres ovplyvňuje priberanie

Stres a priberanie v menopauze? Je za priberaním v menopauze naozaj stres? Ak ste v strese uvoľní sa hormón stresu kortizol a vy priberáte na bruchu na bokoch.

stuzka symbol rakoviny prsnika

12 spôsobov, ako prirodzene predchádzať rakovine prsníka

Rakovina prsníka v menopauze? Prevencia a ako predchádzať rakovine prsníka. Diagnostikovali vám rakovinu prsníka a vy neviete ako sa s tým vysporiadť?

ovocie na zlepsenie imunity

9 najlepších spôsobov, ako si najrýchlejšie posilníte imunitu a spomalíte starnutie

Posilnite svoju imunitu aj počas menopauzy, pomôže vám spomaliť starnutie a pomôže eliminovať nepríjemné príznaky menopauzy. Poďme sa pozrieť, čo vám pomôže zlepšiť vašu imunitu v menopauze

hlad

11 najčastejších dôvodov, prečo ste stále hladné a priberáte

Priberáte v menopauze, alebo perimenopauze? Máte neustále hlad? Môžu za to hormonálne zmeny, alebo zlá výživa.

zdrave potraviny

Chcete schudnúť v menopauze, ale točíte sa v bludisku diét? Vyriešte to raz a navždy

Chudnutie v perimenopauze a menopauze už nie je také jednoduché. Na bruchu a na bokoch začnete počas menopauzy priberať kozmickou rýchlosťou. Zhodiť nechcené kilá v období prechodu je však oveľa ťažšie.

zapisnik zdravie zeny

Všetko, čo ste chceli vedieť o nepríjemných príznakoch v menopauze

Nepríjemné príznaky v menopauze, návaly, nočné potenie, priberanie, zmeny nálad, problémy so spánkom, búšenie srdca. Príznaky počas perimenopauzy a menopauzy sa u žien prejavia často, niektoré sa dajú zvládnuť, iné sú strašiakom.

kniha menopauza s ruzami

Kompletný sprievodca príznakmi menopauzy

Príznaky menopauzy: návaly, nočné potenie, priberanie na bruchu a na bokoch, problémy so spánkom, náladovosť, a mohla by som pokračovať. Perimenopauza, menopauza, postmenopauza výrazy, ktoré niektoré ženy nepoznajú.

prerusovany post dreveny tanier a jedlo

Ako posilniť imunitu prerušovaným pôstom

Prerušovaný pôst v menopauze, pomáha ženám schudnúť nechcené kilá, ktoré sa im vďaka hormonálnym zmenám ukladajú na bruchu a na bokoch. Je naozaj taký účinný?

lubovnik

11 byliniek, ktoré vám pomôžu zmierniť príznaky menopauzy

Bylinky v perimenopauze a menopauze. Bylinky proti návalom a nočnému poteniu. Ženské bylinky v období klimaktéria. Alchemilka, kotvičník, vitex, ďatelina, mučenka - bylinky, ktoré vám pomôžu prejsť obdobím prechodu s ľahkosťou a prinesú úľavu od nepríjemných príznakov menopauzy.

etericke oleje

Tajomstvo éterických olejov je odhalené

Éterické oleje sú úžasným nástrojom, ktorý vás zbaví napätia v menopauze. Perimenoapuza a menopauza sú obdobím hormonálnych zmien a práve tie správne éterické oleje vám s nimi pomôžu.

zena v horach

Tieto triky urobia s vaším zdravím hotové divy. Presvedčte sa samy.

Perimenopauza a menopauza prinášajú ženám veľa zmien do života, či už po fyzickej, alebo psychickej stránke. Ak si chcete zlepšiť svoje zdravie a zbaviť sa nepríjemných príznakov menopauzy, čítajte.