Cuketová pizza s medvedím cesnakom

Medvedí cesnak posilní vašu imunitu a výborne prečistí celé telo. Pôsobí protizápalovo a má priaznivé účinky proti vysokému tlaku.

Dokáže zlepšiť aj funkciu vášho mozgu a pamäti.

Preto, ak nemáte radi obyčajný cesnak, môžete siahnuť po tejto variante.

Cuketová pizza je veľmi chutná, a určite z nej nepriberiete.

cuketa

Potrebujeme:

1 väčšia cuketa
2 vajcia
soľ
2 lyžice pomletých ovsených vločiek
3 paradajky
1 cibuľa
1 cesnak
olej
strúhaný tvrdý syr na posypanie
medvedí cesnak

Príprava:

Cuketu nešúpeme, len si ju nastrúhame na jemno a osolíme. Necháme postáť 15 minút, kým pustí šťavu.

Šťavu zlejeme a k cukete pridáme pomleté ovsené vločky. Zamiešame a dáme do vymastenej zapekacej misky.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15 minút.

Paradajky a cibuľu si nakrájame na drobno a v panvici si zohrejeme olej. Na oleji osmažíme cibuľku a pridáme paradajky a prelisovaný cesnak, chvíľu podusíme.

Misku z rúry vyberieme a na pizzové cesto poukladáme paradajky a strúhaný syr.

Zapekáme ešte asi 10 minút.

Vrch posypeme nakrájaným medvedím cesnakom.

Dobrú chuť vám prajem.

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>