Medvedí cesnak posilní vašu imunitu a výborne prečistí celé telo. Pôsobí protizápalovo a má priaznivé účinky proti vysokému tlaku.
Dokáže zlepšiť aj funkciu vášho mozgu a pamäti.
Preto, ak nemáte radi obyčajný cesnak, môžete siahnuť po tejto variante.
Cuketová pizza je veľmi chutná, a určite z nej nepriberiete.
Potrebujeme:
1 väčšia cuketa
2 vajcia
soľ
2 lyžice pomletých ovsených vločiek
3 paradajky
1 cibuľa
1 cesnak
olej
strúhaný tvrdý syr na posypanie
medvedí cesnak
Príprava:
Cuketu nešúpeme, len si ju nastrúhame na jemno a osolíme. Necháme postáť 15 minút, kým pustí šťavu.
Šťavu zlejeme a k cukete pridáme pomleté ovsené vločky. Zamiešame a dáme do vymastenej zapekacej misky.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15 minút.
Paradajky a cibuľu si nakrájame na drobno a v panvici si zohrejeme olej. Na oleji osmažíme cibuľku a pridáme paradajky a prelisovaný cesnak, chvíľu podusíme.
Misku z rúry vyberieme a na pizzové cesto poukladáme paradajky a strúhaný syr.
Zapekáme ešte asi 10 minút.
Vrch posypeme nakrájaným medvedím cesnakom.
Dobrú chuť vám prajem.