Cuketová pizza s medvedím cesnakom

Medvedí cesnak posilní vašu imunitu a výborne prečistí celé telo. Pôsobí protizápalovo a má priaznivé účinky proti vysokému tlaku.

Dokáže zlepšiť aj funkciu vášho mozgu a pamäti.

Preto, ak nemáte radi obyčajný cesnak, môžete siahnuť po tejto variante.

Cuketová pizza je veľmi chutná, a určite z nej nepriberiete.

cuketa

Potrebujeme:

1 väčšia cuketa
2 vajcia
soľ
2 lyžice pomletých ovsených vločiek
3 paradajky
1 cibuľa
1 cesnak
olej
strúhaný tvrdý syr na posypanie
medvedí cesnak

Príprava:

Cuketu nešúpeme, len si ju nastrúhame na jemno a osolíme. Necháme postáť 15 minút, kým pustí šťavu.

Šťavu zlejeme a k cukete pridáme pomleté ovsené vločky. Zamiešame a dáme do vymastenej zapekacej misky.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15 minút.

Paradajky a cibuľu si nakrájame na drobno a v panvici si zohrejeme olej. Na oleji osmažíme cibuľku a pridáme paradajky a prelisovaný cesnak, chvíľu podusíme.

Misku z rúry vyberieme a na pizzové cesto poukladáme paradajky a strúhaný syr.

Zapekáme ešte asi 10 minút.

Vrch posypeme nakrájaným medvedím cesnakom.

Dobrú chuť vám prajem.

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>