Kapustnica so sušenými slivkami

kapustnica so susenymi slivkami

Kapusta je bohatá na výživné látky, obsahuje veľké množstvo vitamínu K a vitamínu C. Je plná antioxidantov, ktoré môžu pomôcť pri znížení zápalu v tele. Jej častou konzumáciou si dokážete zlepšiť trávenie.

To je len zopár benefitov, ktoré vám kapusta prináša.

Zaraďte si ju do vašich jedálničkov a vaše zdravie sa zlepší.

Kapustnica je tradičným jedlom, a nájdete mnoho spôsobov, ako si ju pripraviť.

U nás vyhral tento recept, je bez mäsa, pridáte si len hríbiky a sušené slivky.

kapusta a susene hriby

Potrebujeme:

500 g kyslej kapusty
vodu
6 sušených sliviek
soľ
čierne korenie
majoránku
mletú červenú papriku
15 g sušené hríby
1 strúčik cesnaku
1 cibuľu
ghí maslo, alebo olej

 

Postup:

Hríby si namočíme do vody na pár hodín. Tie pridávame do kapustnice až neskôr.

Cibuľu si nakrájame na drobno a osmažíme ju na ghí masle, alebo oleji.

Kyslú kapustu si nakrájame, dáme do hrnca s cibuľou, premiešame a zalejeme vodou.
Pridáme soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku a majoránku.

Varíme približne pol hodiny. Pridáme hríby a sušené slivky a necháme prikryté variť ešte asi 20 minút.

Pred koncom varenia pretlačíme do kapustnice cesnak.

Dobrú chuť vám prajem

 

Tatiana Benčeková
Certifikovaná koučka menopauzy, odborníčka na holistickú výživu, aromaterapeutka a terapeutka duše. Komplexne a profesionálne sprevádza ženy na ceste k lepšiemu zdraviu, vnútornej rovnováhe a životnej spokojnosti. Autorka úspešných e-bookov o hormonálnom zdraví, výžive, aromaterapii a osobnom raste - Mega balíček e-bookov s bonusmi. Veľa zaujímavých ekníh nájdete v tejto knižnici Tatianina knižnica. Tatiana učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiane nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>