Mrkva obsahuje veľa vlákniny a jednoduchých cukrov.
Je bohatým zdrojom vitamínu A vo forme beta karoténu a luteínu, a tiež vitamínov skupiny B a draslíka. Ak chcete schudnúť, zaraďte si túto chutnú zeleninu do svojich jedálničkov.
Konzumáciou mrkvy pomôžete vášmu imunitnému systému, zlepšíte si zrak a budete mať krásnu pokožku a žiarivú pleť.
Z mrkvy sa dajú vytvoriť úžasné jedlá, jedným z nich je aj táto polievka.
Potrebujeme:
4 väčšie mrkvy
Ghí maslo
strúhaný zázvor
cibuľu
2 strúčiky cesnaku
kurkumu
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať na ozdobu
Postup:
Mrkvu si ošúpeme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky.
V hrnci si zohrejeme Ghí maslo, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
Chvíľu orestujeme a zalejeme horúcou vodou. Osolíme a okoreníme. Pridáme kurkumu a nastrúhaný zázvor.
Varíme približne 20 minút.
Bokom si odložíme trochu uvarenej mrkvy na ozdobenie.
Polievku vymixujeme dohladka a podávame.
Ozdobíme ju kúskami uvarenej mrkvy a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť vám prajem