Mrkvová polievka

mrkvova polievka

Mrkva obsahuje veľa vlákniny a jednoduchých cukrov.

Je bohatým zdrojom vitamínu A vo forme beta karoténu a luteínu, a tiež vitamínov skupiny B a draslíka. Ak chcete schudnúť, zaraďte si túto chutnú zeleninu do svojich jedálničkov.

Konzumáciou mrkvy pomôžete vášmu imunitnému systému, zlepšíte si zrak a budete mať krásnu pokožku a žiarivú pleť.

Z mrkvy sa dajú vytvoriť úžasné jedlá, jedným z nich je aj táto polievka.

mrkva nakrajana nadrobno

Potrebujeme:

4 väčšie mrkvy
Ghí maslo
strúhaný zázvor
cibuľu
2 strúčiky cesnaku
kurkumu
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Mrkvu si ošúpeme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky.

V hrnci si zohrejeme Ghí maslo, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.

Chvíľu orestujeme a zalejeme horúcou vodou. Osolíme a okoreníme. Pridáme kurkumu a nastrúhaný zázvor.

Varíme približne 20 minút.

Bokom si odložíme trochu uvarenej mrkvy na ozdobenie.

Polievku vymixujeme dohladka a podávame.

Ozdobíme ju kúskami uvarenej mrkvy a petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>