Morčacie mäso so stopkovým zelerom a koreňovou zeleninou

morcacie maso so zeleninou

Koreňová zelenina je vitamínovou bombou pre celý organizmus. Zvyšuje vašu imunitu a podporí zdravie tráviaceho systému. Vďaka vysokému obsahu vlákniny zrýchli metabolizmus a pomôže pri zhadzovaní nadbytočných kíl.

Zeler znižuje cholesterol a krvný tlak a upokojuje. Ak ste neustále v strese, zaraďte si do jedálnička zelerové šťavy, alebo šaláty s zelerom.

Ako si mäso pripravíte:

Potrebujeme:

½ kg morčacieho mäsa z horného stehna
Ghí maslo
2 mrkvy
1 petržlen
½ menšieho zeleru
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 stonky stopkového zeleru
soľ
čierne korenie
2 vetvičky rozmarínu
tymián
oregáno
koriandrovú vňať
vývar

Postup:

Na hlbšej panvici si zohrejeme Ghí maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme, primiešame rozpučený cesnak a mäso nakrájané na kocky. Osolíme a okoreníme a opečieme, kým sa nám mäso zatiahne.

Podlejeme trochou vývaru, alebo vody a chvíľku podusíme.

Zeleninu očistíme a pokrájame si ju na menšie kúsky. Pridáme k mäsu, zamiešame, vložíme bylinky a necháme chvíľku prejsť varom.

Takto pripravené mäso so zeleninou dáme do pekáča a podlejeme vývarom.

Pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C, kým je mäso mäkké.

Mäso má výbornú chuť vďaka koreniu a zelenine.

Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo prílohou, ktorú máte radi.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Som žena po päťdesiatke, plná optimizmu, elánu a radosti zo života. Vďaka svojim skúsenostiam vo výžive vám viem ukázať, ako naštartovať svoje telo, aby bolo plné elánu a aby ste sa cítili zdravo a príťažlivo. Naučím vás ako si jednoducho môžete dopomôcť ku krásnej postave a k ženskému pôvabu. Môj príbeh si môžete prečítať tu>>