Morčacie mäso so stopkovým zelerom a koreňovou zeleninou

morcacie maso so zeleninou

Koreňová zelenina je vitamínovou bombou pre celý organizmus. Zvyšuje vašu imunitu a podporí zdravie tráviaceho systému. Vďaka vysokému obsahu vlákniny zrýchli metabolizmus a pomôže pri zhadzovaní nadbytočných kíl.

Zeler znižuje cholesterol a krvný tlak a upokojuje. Ak ste neustále v strese, zaraďte si do jedálnička zelerové šťavy, alebo šaláty s zelerom.

Ako si mäso pripravíte:

Potrebujeme:

½ kg morčacieho mäsa z horného stehna
Ghí maslo
2 mrkvy
1 petržlen
½ menšieho zeleru
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 stonky stopkového zeleru
soľ
čierne korenie
2 vetvičky rozmarínu
tymián
oregáno
koriandrovú vňať
vývar

Postup:

Na hlbšej panvici si zohrejeme Ghí maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme, primiešame rozpučený cesnak a mäso nakrájané na kocky. Osolíme a okoreníme a opečieme, kým sa nám mäso zatiahne.

Podlejeme trochou vývaru, alebo vody a chvíľku podusíme.

Zeleninu očistíme a pokrájame si ju na menšie kúsky. Pridáme k mäsu, zamiešame, vložíme bylinky a necháme chvíľku prejsť varom.

Takto pripravené mäso so zeleninou dáme do pekáča a podlejeme vývarom.

Pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C, kým je mäso mäkké.

Mäso má výbornú chuť vďaka koreniu a zelenine.

Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo prílohou, ktorú máte radi.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>