Jesenná polievka z ružičkového kelu na zvýšenie imunity

polievka z ruzickoveho kelu

Ružičkový kel je bohatý na vitamíny C, B a A a tiež je plný minerálnych látok, obsahuje hlavne železo, draslík a horčík. Má málo kalórií, ale dokáže vás zasýtiť na dlhú dobu. Vďaka pravidelnej konzumácii tejto zeleniny si upravíte svoje trávenie a zlepšíte prácu metabolizmu, je to vďaka vláknine, ktorá sa v keli nachádza.

Prečistí vám obličky a močové cesty a podporí vylučovanie nadbytočnej vody z vášho organizmu.

Vďaka svojmu zloženiu pomáha proti zápalovým procesom v tele.

V tejto jesennej polievke som použila aj koreňovú zeleninu, zázvor a kurkumu, ktoré sa postarajú o celkové zlepšenie vášho zdravia. Konzumáciou tejto na vitamíny a minerály bohatej polievky si posilníte imunitu vášho tela.

Potrebujeme:

2 mrkvy
1 petržlen
1 malý zeler
10 kúskov ružičkového kelu
Ghí maslo
1 cibuľu
1 cesnak
kúsok zázvoru
kurkumu
soľ
zeleninový vývar
koriander, alebo petržlenovú vňať

Príprava:

Zeleninu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na masle si opečieme na drobno nakrájanú cibuľu a chvíľku pomiešame. Pridáme zeleninu, zľahka opražíme a zalejeme zeleninovým vývarom.

Osolíme, pridáme kurkumu, nastrúhaný zázvor a varíme asi 20 minút, kým je zelenina mäkká.

Nakoniec vmiešame rozpučený cesnak.

Polievku na tanieri ozdobíme nasekaným koriandrom, alebo petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>