Kuracie mäso s koreňovou zeleninou

kuracie maso so korenovou zeleninou

Koreňová zelenina je pre vaše zdravie veľmi prospešná.

Mrkva obsahuje vysoké množstvo betakaroténu, ktorý sa postará o váš zrak, zníži hladiny zlého cholesterolu a jej konzumácia je prevenciou pred mnohými civilizačnými chorobami.
Petržlen je bohatý na draslík a vápnik a postará sa o zrak a ochráni vaše ľadviny.
Zeler obsahuje vitamín K, ktorý je potrebný na zrážanlivosť krvi a pre zdravie vašich kostí.

A tu je recept na túto zaujímavú kombináciu.

Potrebujeme:

4 ks kuracích pŕs
3 veľké mrkvy
2 petržleny
1 malý zeler
1 červenú cibuľu
soľ
čierne korenie
zeleninový vývar
Ghí maslo

Na jogurtový dresing:
1 grécky jogurt
citrónovú šťavu
med
soľ a čierne korenie

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.

Zeleninu si očistíme a tiež pokrájame na menšie kúsky.

Na panvici si zohrejeme Ghí maslo, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a chvíľu osmažíme. K cibuli pridáme zeleninu a chvíľu za stáleho miešania opečieme.

Na pekáč si dáme opečenú zeleninu, na vrch poukladáme kuracie prsia a zalejeme vývarom.

Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne hodinu, kým sú mäsko a zelenina mäkké.

Na tanieri ozdobíme na drobno nakrájanými bylinkami.

Vrch polejeme jogurtovým dresingom.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>