Zeler je obrovským zdrojom antioxidantov. Pôsobí antibakteriálne a antivírusovo.
Obsahuje veľa vitamínu C a dokáže znížiť zápaly v tele. Jeho pravidelnou konzumáciou si zlepšíte trávenie.
Ochráni vaše srdce a pomôže znížiť tlak.
Táto polievka vám bude chutiť, ak máte radi zeler, pretože má výraznú zelerovú chuť.
Potrebujeme:
1 zeler
2 mrkvy
1 cibuľu
1 cesnak
zázvor
kurkumu
mleté čierne korenie
Ghí maslo
petržlenovú vňať
Postup:
Zeler a mrkvu si ošúpeme, umyjeme a dáme variť v osolenej vode.
Varíme do mäkka. Mrkvu vyberieme a nakrájame na drobno.
Zeler si rozmixujeme a pridáme kurkumu, mleté čierne korenie a strúhaný zázvor.
Na panvici zohrejeme Ghí maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
Orestujeme a mrkvu nakrájanú na drobné kúsky chvíľku opražíme na tomto základe.
Zelerovú polievku podávame s mrkvou a posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť vám prajem