Stravujete sa zdravo a zdravý životný štýl vám nie je cudzí? Potom je tento recept vhodný práve pre vás.
Cícer, cuketa a paradajky sú suroviny, ktoré potrebujete na prípravu tohto chutného a jednoduchého jedla.
Cícer je veľmi dobrým zdrojom rastlinnej bielkoviny, vlákniny a mnohých zdraviu prospešných látok.
Tento recept môžete použiť ako ľahký obed, alebo večeru. Môžete si k nemu pripraviť ryžu, alebo si pochutnať na chrumkavom pečive.
Ako cícer pripravíte?
Potrebujeme:
50 g suchého cíceru
soľ
1 cibuľa
1 cuketa
kúsok zázvoru, môže byť aj sušený
kurkuma
Ghí maslo
1 plechovka lúpaných paradajok
Príprava:
Cícer si cez noc namočíme.
Na druhý deň cícer precedíme, zalejeme vodou a varíme do mäkka, môžeme aj v tlakovom hrnci, bude to rýchlejšie.
Na Ghí masle si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme cuketu nakrájanú na drobné kúsky. A chvíľku miešame, kým je cuketa polomäkká.
Osolíme, pridáme kurkumu a zázvor. Na záver pridáme lúpané paradajky a cícer.
Chvíľku necháme prejsť varom a môžeme servírovať.
Ozdobíme bylinkami, alebo petržlenovou vňaťou.
Cícer chutí dobre s ryžou, alebo chrumkavým pečivom.
Dobrú chuť vám prajem😊