Ružičkový kel je bohatý na vitamíny C, B a A a tiež je plný minerálnych látok, obsahuje hlavne železo, draslík a horčík. Má málo kalórií, ale dokáže vás zasýtiť na dlhú dobu. Vďaka pravidelnej konzumácii tejto zeleniny si upravíte svoje trávenie a zlepšíte prácu metabolizmu, je to vďaka vláknine, ktorá sa v keli nachádza.
Prečistí vám obličky a močové cesty a podporí vylučovanie nadbytočnej vody z vášho organizmu.
Vďaka svojmu zloženiu pomáha proti zápalovým procesom v tele.
V tejto jesennej polievke som použila aj koreňovú zeleninu, zázvor a kurkumu, ktoré sa postarajú o celkové zlepšenie vášho zdravia. Konzumáciou tejto na vitamíny a minerály bohatej polievky si posilníte imunitu vášho tela.
2 mrkvy
1 petržlen
1 malý zeler
10 kúskov ružičkového kelu
Ghí maslo
1 cibuľu
1 cesnak
kúsok zázvoru
kurkumu
soľ
zeleninový vývar
koriander, alebo petržlenovú vňať
Zeleninu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na masle si opečieme na drobno nakrájanú cibuľu a chvíľku pomiešame. Pridáme zeleninu, zľahka opražíme a zalejeme zeleninovým vývarom.
Osolíme, pridáme kurkumu, nastrúhaný zázvor a varíme asi 20 minút, kým je zelenina mäkká.
Nakoniec vmiešame rozpučený cesnak.
Polievku na tanieri ozdobíme nasekaným koriandrom, alebo petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť vám prajem😊