Je cvikla naozaj taký zázrak prírody? Niekto ju má veľmi rád, niekto sa na ňu nemôže ani pozrieť.
V čom je táto zelenina taká zaujímavá?
Zlepší vaše trávenie, obsahuje vysoké hladiny draslíka a má mnoho vlákniny. Postará sa o odvodnenie organizmu a zrýchlenie metabolizmu. Upraví vám krvný tlak a postará sa o zdravé srdce.
Je dokonca dokázané, že má vplyv na zlepšenie funkcie mozgu a dokáže zlepšiť vašu náladu.
Ak ste sa rozhodli pre detox celého organizmu, cvikla je tou pravou potravinou, urýchli prečistenie tela a ochráni pečeň pred toxínmi.
Zvýšite si imunitu a budete mať krásne vlasy a nechty, vďaka mnohým vitamínom a minerálom, ktoré obsahuje.
Tento šalát si pripravíte veľmi rýchlo a ak máte radi cviklu a kozí syr, tak si na ňom dokonale pochutíte.
Potrebujeme:
2 väčšie cvikly
150 g kozieho syra
pár kúskov zelených olív
soľ
bazalku
olivový olej
citrónovú šťavu
Postup:
Cviklu si uvaríme a po vychladnutí ju nakrájame na menšie kúsky. Syr si nakrájame nadrobno.
Na tanier si poukladáme cviklu a syr, ozdobíme olivami a lístkami bazalky.
Šalát osolíme a polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo pečivom.
Dobrú chuť vám prajem😊