Šošovica je plná minerálov a vitamínov. Je skvelým zdrojom vlákniny. Pre ľudí, ktorí nejedia mäso, je ideálnou náhradou. Jej pravidelnou konzumáciou si posilníte nechty a budete mať nádherné vlasy. Odzrkadlí sa to aj na vašej rozžiarenej pleti.
Červená šošovica je uvarená veľmi rýchlo a je chutná. My máme radi túto polievku, uvaríte ju za chvíľku a dodáte telu veľa výživných látok.
Potrebujeme:
500 ml vody
160 g červenej šošovice
2 mrkvy
kúsok celeru
cibuľa
olivový olej
soľ
petržlenová vňať, alebo medvedí cesnak
Príprava:
Šošovicu si namočíme do vody asi na hodinu.
Do hrnca dáme olej a nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme.
Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu a zeler.
Všetko opečieme a zalejeme vodou.
Osolíme a varíme približne 10 minút.
Šošovicu si prepláchneme a dáme variť do hrnca so zeleninou.
Všetko varíme spolu asi 10 minút, nie dlhšie, aby sa nám šošovica úplne nerozvarila.
Vrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo medvedím cesnakom.
Dobrú chuť