Cícer s cuketou v paradajkovej omáčke

cicer a cuketa s paradajkovou omackou

Stravujete sa zdravo a zdravý životný štýl vám nie je cudzí? Potom je tento recept vhodný práve pre vás.

Cícer, cuketa a paradajky sú suroviny, ktoré potrebujete na prípravu tohto chutného a jednoduchého jedla.

Cícer je veľmi dobrým zdrojom rastlinnej bielkoviny, vlákniny a mnohých zdraviu prospešných látok.

Tento recept môžete použiť ako ľahký obed, alebo večeru. Môžete si k nemu pripraviť ryžu, alebo si pochutnať na chrumkavom pečive.

Ako cícer pripravíte?

Potrebujeme:

50 g suchého cíceru
soľ
1 cibuľa
1 cuketa
kúsok zázvoru, môže byť aj sušený
kurkuma
Ghí maslo
1 plechovka lúpaných paradajok

Príprava:

Cícer si cez noc namočíme.

Na druhý deň cícer precedíme, zalejeme vodou a varíme do mäkka, môžeme aj v tlakovom hrnci, bude to rýchlejšie.

Na Ghí masle si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme cuketu nakrájanú na drobné kúsky. A chvíľku miešame, kým je cuketa polomäkká.

Osolíme, pridáme kurkumu a zázvor. Na záver pridáme lúpané paradajky a cícer.

Chvíľku necháme prejsť varom a môžeme servírovať.

Ozdobíme bylinkami, alebo petržlenovou vňaťou.

Cícer chutí dobre s ryžou, alebo chrumkavým pečivom.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>