Máte radi cícer? Táto úžasná cícerová omáčka s kokosovým mliekom vás určite nadchne.
Cícer je bohatým zdrojom bielkovín a v kombinácii s kokosovým mliekom dodá tomuto jedlu úžasnú chuť.
Môžete si ho pripraviť na obed, alebo večeru.
Potrebujeme:
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
kúsok strúhaného zázvoru
1 plechovku paradajok
korenie Garam masala
kurkumu
soľ
100 g cíceru
1 kokosové mlieko
baby špenát
jogurt
Ghí maslo
bylinky – koriander, petržlenovú vňať, alebo žeruchu
Postup:
Cícer si večer namočíme, na druhý deň si ho uvaríme/najlepšie v kuchte – 35 minút./
V hrnci si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, chvíľku opečieme a pridáme roztlačený cesnak.
Do hrnca vložíme uvarený cícer a posolíme, pridáme korenia a zázvor a dobre premiešame.
Zalejeme kokosovým mliekom a pridáme paradajky. Pomiešame a chvíľu podusíme.
Nakoniec pridáme špenát a miešame, kým sa zredukuje.
Podávajte s quinoou, alebo natural ryžou. Vrch si môžete ozdobiť bylinkami, alebo cibuľkou.
Dobrú chuť vám prajem😊