Cícerová omáčka s paradajkami a kokosovým mliekom

cicerova omacka s kokosovym mliekom

Máte radi cícer? Táto úžasná cícerová omáčka s kokosovým mliekom vás určite nadchne.

Cícer je bohatým zdrojom bielkovín a v kombinácii s kokosovým mliekom dodá tomuto jedlu úžasnú chuť.

Môžete si ho pripraviť na obed, alebo večeru.

Potrebujeme:

1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
kúsok strúhaného zázvoru
1 plechovku paradajok
korenie Garam masala
kurkumu
soľ
100 g cíceru
1 kokosové mlieko
baby špenát
jogurt
Ghí maslo
bylinky – koriander, petržlenovú vňať, alebo žeruchu

Postup:

Cícer si večer namočíme, na druhý deň si ho uvaríme/najlepšie v kuchte – 35 minút./

V hrnci si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, chvíľku opečieme a pridáme roztlačený cesnak.

Do hrnca vložíme uvarený cícer a posolíme, pridáme korenia a zázvor a dobre premiešame.

Zalejeme kokosovým mliekom a pridáme paradajky. Pomiešame a chvíľu podusíme.

Nakoniec pridáme špenát a miešame, kým sa zredukuje.

Podávajte s quinoou, alebo natural ryžou. Vrch si môžete ozdobiť bylinkami, alebo cibuľkou.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

 

 

 

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>