Cesnakovo – šampiňónové cestoviny

cestoviny s cesnakom a sampinonmi

Šampiňóny obsahujú veľa proteínov, vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov. Sú bohaté na vitamín C a selén, ktoré podporia vašu imunitu.

Dodajú vám potrebné množstvo vlákniny a postarajú sa o vašu štíhlu postavu, pretože majú málo kalórií.

Obsahujú aj vitamín D, ktorý spevní vaše kosti.

Tieto cestoviny si určite obľúbite, prekvapia vás svojou chuťou. Tahini a kokosové mlieko im dodajú exotickú chuť.

sampiony cesnak a petrzlenova vnat

Potrebujeme:

300 g cestovín
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
200 g šampiňónov
5 lyžíc kokosového mlieka
2 lyžice tahini
Ghí maslo
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať, alebo žeruchu
citrónovú šťavu
strúhaný parmezán

 

Príprava:

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente.
Na panvicu si dáme Ghí maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Všetko chvíľu orestujeme a pridáme nakrájané hríby. Osolíme a okoreníme.
Šampiňóny podusíme, až kým nie sú mäkké.

V hrnci si zohrejeme kokosové mlieko, nevaríme ho, pridáme tahini a citrónovú šťavu a prilejeme k hríbom.

Nakoniec dáme do tejto omáčky uvarené cestoviny.

Vrch posypeme strúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou, alebo žeruchou

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>