Cícerová omáčka s paradajkami a kokosovým mliekom

cicerova omacka s kokosovym mliekom

Máte radi cícer? Táto úžasná cícerová omáčka s kokosovým mliekom vás určite nadchne.

Cícer je bohatým zdrojom bielkovín a v kombinácii s kokosovým mliekom dodá tomuto jedlu úžasnú chuť.

Môžete si ho pripraviť na obed, alebo večeru.

Potrebujeme:

1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
kúsok strúhaného zázvoru
1 plechovku paradajok
korenie Garam masala
kurkumu
soľ
100 g cíceru
1 kokosové mlieko
baby špenát
jogurt
Ghí maslo
bylinky – koriander, petržlenovú vňať, alebo žeruchu

Postup:

Cícer si večer namočíme, na druhý deň si ho uvaríme/najlepšie v kuchte – 35 minút./

V hrnci si zohrejeme Ghí maslo a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, chvíľku opečieme a pridáme roztlačený cesnak.

Do hrnca vložíme uvarený cícer a posolíme, pridáme korenia a zázvor a dobre premiešame.

Zalejeme kokosovým mliekom a pridáme paradajky. Pomiešame a chvíľu podusíme.

Nakoniec pridáme špenát a miešame, kým sa zredukuje.

Podávajte s quinoou, alebo natural ryžou. Vrch si môžete ozdobiť bylinkami, alebo cibuľkou.

Dobrú chuť vám prajem😊

 

 

 

 

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>