Cícer je plný výživných látok a proteínov, ktoré sú potrebné pre zdravie kostí, svalov a krásu pleti.
Je vynikajúcim zdrojom vlákniny, ktorá slúži na správne fungovanie tráviace traktu.
Cícer môžete použiť v mnohých receptoch, každý určite pozná hummus.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín je výbornou náhradou za mäso pre tých, ktorí ho nejedia.
Táto polievka je jednoduchá na prípravu a bude vám určite chutiť.
Potrebujeme:
300 g cíceru
3 paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
Ghí maslo
soľ
čierne mleté korenie
zázvor
petržlenovú vňať
Postup:
Cícer si namočíme približne na 6 hodín a následne uvaríme.
Paradajky si nakrájame na drobné kúsky.
Na Ghí masle osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a pridáme uvarený cícer, zalejeme vodou.
Osolíme a okoreníme a pridáme strúhaný zázvor.
Povaríme asi 15 minút.
Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť vám prajem