Cícerová polievka s paradajkami

paradajkovo cicerova polievka

Cícer je plný výživných látok a proteínov, ktoré sú potrebné pre zdravie kostí, svalov a krásu pleti.
Je vynikajúcim zdrojom vlákniny, ktorá slúži na správne fungovanie tráviace traktu.

Cícer môžete použiť v mnohých receptoch, každý určite pozná hummus.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín je výbornou náhradou za mäso pre tých, ktorí ho nejedia.

Táto polievka je jednoduchá na prípravu a bude vám určite chutiť.

Potrebujeme:

300 g cíceru
3 paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
Ghí maslo
soľ
čierne mleté korenie
zázvor
petržlenovú vňať

cicer

Postup:

Cícer si namočíme približne na 6 hodín a následne uvaríme.

Paradajky si nakrájame na drobné kúsky.

Na Ghí masle osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a pridáme uvarený cícer, zalejeme vodou.

Osolíme a okoreníme a pridáme strúhaný zázvor.

Povaríme asi 15 minút.
Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>