Cuketa je úžasnou zeleninou plnou vitamínov a minerálov. Má veľmi nízky obsah kalórií, preto vám pomôže ku štíhlej línii.
Ponúka mnoho zdravotných benefitov, pomôže vám upraviť trávenie, a zníži riziko srdcových chorôb.
Tento cuketový koláč máte upečený raz dva. A veľa z neho neostane…
Je vynikajúci.
2 menšie cukety
2 lyžice cukru z kokosových kvetov, alebo trstinového
3 vajcia
100 ml oleja
100 ml mlieka
250 g polohrubej múky, môžete použiť špaldovú
1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
trochu mletej škorice
2 lyžice strúhaných vlašských orechov
za hrsť hrozienok
1 kypriaci prášok do pečiva
marhuľový lekvár
Postup:
Cuketu si ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme všetky ingrediencie, okrem prášku do pečiva.
Ak sa vám zdá cesto moc husté, pridajte ešte trochu mlieka.
A nakoniec pridajte preosiaty prášok do pečiva a zamiešajte.
Plech, alebo okrúhlu nádobu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doň cesto.
Rúru si predhrejeme a koláč pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
Špáradlom vyskúšajte, či je koláč upečený.
Môžete si ho ozdobiť marhuľovým lekvárom a posypať postrúhanými orechmi.
Dobrú chuť vám prajem.