Cuketový koláč s vlašskými orechmi

kolac z cukety

Cuketa je úžasnou zeleninou plnou vitamínov a minerálov. Má veľmi nízky obsah kalórií, preto vám pomôže ku štíhlej línii.

Ponúka mnoho zdravotných benefitov, pomôže vám upraviť trávenie, a zníži riziko srdcových chorôb.

Tento cuketový koláč máte upečený raz dva. A veľa z neho neostane…

Je vynikajúci.

cukety
Potrebujeme:

2 menšie cukety
2 lyžice cukru z kokosových kvetov, alebo trstinového
3 vajcia
100 ml oleja
100 ml mlieka
250 g polohrubej múky, môžete použiť špaldovú
1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
trochu mletej škorice
2 lyžice strúhaných vlašských orechov
za hrsť hrozienok
1 kypriaci prášok do pečiva
marhuľový lekvár

Postup:

Cuketu si ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme všetky ingrediencie, okrem prášku do pečiva.
Ak sa vám zdá cesto moc husté, pridajte ešte trochu mlieka.

A nakoniec pridajte preosiaty prášok do pečiva a zamiešajte.

Plech, alebo okrúhlu nádobu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doň cesto.

Rúru si predhrejeme a koláč pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.

Špáradlom vyskúšajte, či je koláč upečený.

Môžete si ho ozdobiť marhuľovým lekvárom a posypať postrúhanými orechmi.

Dobrú chuť vám prajem.

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>