Cviklový šalát s kozím syrom

salat z cvikly a kozieho syra

Je cvikla naozaj taký zázrak prírody? Niekto ju má veľmi rád, niekto sa na ňu nemôže ani pozrieť.
V čom je táto zelenina taká zaujímavá?
Zlepší vaše trávenie, obsahuje vysoké hladiny draslíka a má mnoho vlákniny. Postará sa o odvodnenie organizmu a zrýchlenie metabolizmu. Upraví vám krvný tlak a postará sa o zdravé srdce.

Je dokonca dokázané, že má vplyv na zlepšenie funkcie mozgu a dokáže zlepšiť vašu náladu.
Ak ste sa rozhodli pre detox celého organizmu, cvikla je tou pravou potravinou, urýchli prečistenie tela a ochráni pečeň pred toxínmi.
Zvýšite si imunitu a budete mať krásne vlasy a nechty, vďaka mnohým vitamínom a minerálom, ktoré obsahuje.

Tento šalát si pripravíte veľmi rýchlo a ak máte radi cviklu a kozí syr, tak si na ňom dokonale pochutíte.

Potrebujeme:

2 väčšie cvikly
150 g kozieho syra
pár kúskov zelených olív
soľ
bazalku
olivový olej
citrónovú šťavu

Postup:

Cviklu si uvaríme a po vychladnutí ju nakrájame na menšie kúsky. Syr si nakrájame nadrobno.

Na tanier si poukladáme cviklu a syr, ozdobíme olivami a lístkami bazalky.

Šalát osolíme a polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo pečivom.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>