Cícer je výborným zdrojom vlákniny a bielkovín. Je plný vitamínov a minerálnych látok a má nízky obsah kalórií. Postará sa o zdravie vašich kostí a ak si chcete udržať svoju hmotnosť je skvelou voľbou.
Vysoký obsah vlákniny zlepší vaše trávenie. Cícer je lacnou formou bielkovín a môžete si z neho pripraviť veľa zaujímavých receptov.
Tento recept je zvláštny tým, že som do neho pridala medvedí cesnak.
Potrebujeme:
2 hrnčeky cíceru
zväzok medvedieho cesnaku
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 PL špaldovej, alebo pohánkovej múky
soľ
2 štipky rímskej rasce
olej na smaženie
Postup:
Cícer je potrebné namočiť cez noc do vody, najlepšie na 12 a viac hodín. Falafel sa pripravuje buď zo surového – namočeného cíceru, alebo si môžete urobiť kombináciu pol varený a pol surový. Ak by ste chceli urobiť falafel iba z vareného cíceru, bude sa vám rozpadávať.
Zmes si pripravíte zmixovaním všetkých ingrediencíí v mixéri, ale chce to trochu trpezlivosti. Pomôžte si tak, že budete mixovanie prerušovať a premiešavať, až kým získate hladkú konzistenciu.
Takto pripravenú zmes si dajte na chvíľu odležať do chladničky, bude sa vám s ňou lepšie pracovať.
Vyprážajte na panvici, na ktorej si nechajte rozpáliť olej, ja používam len veľmi málo oleja, záleží na kvalite panvice.
Pomocou lyžice si vytvarujte malé fašírky a opečte ich z obidvoch strán.
Falafel môžete podávať so zeleninovým šalátom, nakrájanou zeleninou, alebo s jogurtovým dipom.
Dobrú chuť vám prajem 🙂