Kapusta je bohatá na výživné látky, obsahuje veľké množstvo vitamínu K a vitamínu C. Je plná antioxidantov, ktoré môžu pomôcť pri znížení zápalu v tele. Jej častou konzumáciou si dokážete zlepšiť trávenie.
To je len zopár benefitov, ktoré vám kapusta prináša.
Zaraďte si ju do vašich jedálničkov a vaše zdravie sa zlepší.
Kapustnica je tradičným jedlom, a nájdete mnoho spôsobov, ako si ju pripraviť.
U nás vyhral tento recept, je bez mäsa, pridáte si len hríbiky a sušené slivky.
Potrebujeme:
500 g kyslej kapusty
vodu
6 sušených sliviek
soľ
čierne korenie
majoránku
mletú červenú papriku
15 g sušené hríby
1 strúčik cesnaku
1 cibuľu
ghí maslo, alebo olej
Postup:
Hríby si namočíme do vody na pár hodín. Tie pridávame do kapustnice až neskôr.
Cibuľu si nakrájame na drobno a osmažíme ju na ghí masle, alebo oleji.
Kyslú kapustu si nakrájame, dáme do hrnca s cibuľou, premiešame a zalejeme vodou.
Pridáme soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku a majoránku.
Varíme približne pol hodiny. Pridáme hríby a sušené slivky a necháme prikryté variť ešte asi 20 minút.
Pred koncom varenia pretlačíme do kapustnice cesnak.
Dobrú chuť vám prajem