Karfiolová polievka

karfiolova polievka s petrzlenovou vnatou

Karfiol je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov a obsahuje vysoké množstvo vlákniny, ktorá je dôležitá pre zdravie tráviaceho traktu a môže znížiť riziko mnohých chronických chorôb.

Karfiol má nízky obsah kalórií, ale vysoký obsah vlákniny a vody, ktoré vám pomôžu pri úprave váhy.

Karfiol je bohatý na sulforafan, ktorý sa podieľa na znížení rizika rakoviny.

Existuje mnoho spôsobov, ako si ho dokážete pripraviť.

Môže sa konzumovať varený alebo surový a je výborným doplnkom takmer každého jedla.

Táto polievka je veľmi jednoduchá na prípravu a bude vám určite chutiť.

karfiol

Potrebujeme:

1 karfiol
1 vajce
Ghí maslo
cibuľu
tekvicové semienka
soľ
kurkumu
strúhaný zázvor
petržlenovú vňať, alebo nasekaný medvedí cesnak

Príprava:

Na Ghí masle si opečieme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na ružičky rozobratý karfiol a zalejeme vodou.

Osolíme a dodáme štipku kurkumy, tá nám polievku pekne zafarbí.

Pridáme strúhaný zázvor. Varíme iba chvíľku, kým je karfiol uvarený do mäkka. Nakoniec do polievky dáme rozhabarkované vajíčko a necháme prejsť varom.

Podávame s tekvicovými semienkami a navrch dáme petržlenovú vňať. Ak máte medvedí cesnak, môžete ho použiť, pekne polievku prevonia.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>