Koreňová zelenina je pre vaše zdravie veľmi prospešná.
Mrkva obsahuje vysoké množstvo betakaroténu, ktorý sa postará o váš zrak, zníži hladiny zlého cholesterolu a jej konzumácia je prevenciou pred mnohými civilizačnými chorobami.
Petržlen je bohatý na draslík a vápnik a postará sa o zrak a ochráni vaše ľadviny.
Zeler obsahuje vitamín K, ktorý je potrebný na zrážanlivosť krvi a pre zdravie vašich kostí.
A tu je recept na túto zaujímavú kombináciu.
Potrebujeme:
4 ks kuracích pŕs
3 veľké mrkvy
2 petržleny
1 malý zeler
1 červenú cibuľu
soľ
čierne korenie
zeleninový vývar
Ghí maslo
Na jogurtový dresing:
1 grécky jogurt
citrónovú šťavu
med
soľ a čierne korenie
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.
Zeleninu si očistíme a tiež pokrájame na menšie kúsky.
Na panvici si zohrejeme Ghí maslo, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a chvíľu osmažíme. K cibuli pridáme zeleninu a chvíľu za stáleho miešania opečieme.
Na pekáč si dáme opečenú zeleninu, na vrch poukladáme kuracie prsia a zalejeme vývarom.
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne hodinu, kým sú mäsko a zelenina mäkké.
Na tanieri ozdobíme na drobno nakrájanými bylinkami.
Vrch polejeme jogurtovým dresingom.
Dobrú chuť vám prajem😊