Losos patrí k rybám, ktoré obsahujú mnoho živín a pomáhajú pri znižovaní rizikových faktorov mnohých ochorení. Losos je bohatý na omega -3 mastné kyseliny, ktoré znižujú zápal v tele. Je zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre zdravie vašich kostí a svalov. Z minerálov je najviac obsiahnutý draslík, ktorý sa postará o zdravý krvný tlak a zabráni zadržiavaniu tekutín v organizme.
Ale hlavne dokáže podporiť váš metabolizmus a pomôcť pri úprave hmotnosti.
A dosť už teórie, poďme si pripraviť lososa so zeleninou.
Potrebujeme:
4 kúsky lososa
3 mrkvy
2 petržleny
½ menšieho zeleru
10 ks ružičkového kelu
1 cibuľu
Ghí maslo
soľ
čierne korenie
citrónovú šťavu
žeruchu
Postup:
Očistíme si zeleninu. Cibuľu si nakrájame nadrobno. Zeleninu na menšie kúsky.
Pekáč si potrieme Ghí maslom a dáme naň pripravenú koreňovú zeleninu a ružičkový kel, posolíme.
Pečieme pri 180°C približne 20 minút, zeleninu občas premiešame, aby sa nám nepripiekla.
Kúsky lososa si osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Dáme ich na zeleninu a navrch pridáme ešte trochu Ghí masla.
Pečieme ďalších 20 minút, počas pečenia polejeme lososa výpekom, ktorý nám vznikol.
Podávame so zeleninovým šalátom. Na vrch lososa môžete dať žeruchu.
Dobrú chuť vám prajem