Losos je bohatým zdrojom omega -3 mastných kyselín, ktoré sa postarajú o zlikvidovanie zápalu vo vašom tele, znížia vysoký tlak krvi a zlepšia funkciu kardiovaskulárneho systému.
Je bohatým zdrojom bielkovín a má vysoké hladiny vitamínov skupiny B, ktoré sa postarajú o zdravie vášho mozgu a vašu dobrú náladu.
Pravidelnou konzumáciou lososa si dokážete znížiť svoju hmotnosť, zasýti vás na dlhú dobu, a dodá vášmu telu energiu.
Kombinácia lososa so zelenými fazuľkami je zaujímavá a keď sa tieto chute spoja, ide o kulinársky zážitok.
Potrebujeme:
4 ks lososa bez kože
250 g mrazených zelených fazuliek
1 smotanu
soľ
korenie
kurkumu
trochu zázvoru
citrónovú šťavu
koriander, alebo petržlenovú vňať
olivový olej
Postup:
Lososa umyjeme, osolíme a okoreníme. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 15 minút.
Vo vriacej osolenej vode uvaríme zelené fazuľky, približne 5 minút a potom ich opláchneme studenou vodou, aby ostali pekne zelené.
Lososa vyberieme z rúry a na vrch pokladieme fazuľky.
Smotanu si zmiešame so soľou, korením, kurkumou a nastrúhaným zázvorom a trochou citrónovej šťavy a polejeme ňou lososa s fazuľkami.
Dáme zapiecť ešte na 10 minút.
Vrch posypeme nadrobno nakrájanými bylinkami.
Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo si dáme ako prílohu quinou.
Dobrú chuť vám prajem😊