Losos zapečený so zelenou fazuľkou

losos so zelenymi fazulkami

Losos je bohatým zdrojom omega -3 mastných kyselín, ktoré sa postarajú o zlikvidovanie zápalu vo vašom tele, znížia vysoký tlak krvi a zlepšia funkciu kardiovaskulárneho systému.

Je bohatým zdrojom bielkovín a má vysoké hladiny vitamínov skupiny B, ktoré sa postarajú o zdravie vášho mozgu a vašu dobrú náladu.
Pravidelnou konzumáciou lososa si dokážete znížiť svoju hmotnosť, zasýti vás na dlhú dobu, a dodá vášmu telu energiu.

Kombinácia lososa so zelenými fazuľkami je zaujímavá a keď sa tieto chute spoja, ide o kulinársky zážitok.

Potrebujeme:

4 ks lososa bez kože
250 g mrazených zelených fazuliek
1 smotanu
soľ
korenie
kurkumu
trochu zázvoru
citrónovú šťavu
koriander, alebo petržlenovú vňať
olivový olej

Postup:

Lososa umyjeme, osolíme a okoreníme. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 15 minút.

Vo vriacej osolenej vode uvaríme zelené fazuľky, približne 5 minút a potom ich opláchneme studenou vodou, aby ostali pekne zelené.

Lososa vyberieme z rúry a na vrch pokladieme fazuľky.

Smotanu si zmiešame so soľou, korením, kurkumou a nastrúhaným zázvorom a trochou citrónovej šťavy a polejeme ňou lososa s fazuľkami.

Dáme zapiecť ešte na 10 minút.

Vrch posypeme nadrobno nakrájanými bylinkami.

Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo si dáme ako prílohu quinou.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>