Morčacie mäso je vynikajúcim zdrojom živočíšnych bielkovín, ktoré pomáhajú zvýšiť pocit sýtosti na dlhú dobu a postarajú sa o zdravie vašich svalov.
Je zdrojom mnohých vitamínov, minerálov a najmä vitamíny skupiny B sú v ňom bohato zastúpené.
Z morčacieho mäsa pripravíte mnoho chutných pokrmov.
Tento recept patrí k tým jednoduchým, ktoré máte pripravené rýchlo a mäsko na tento spôsob je veľmi chutné.
Potrebujeme:
500 g morčacieho mäsa
1 cibuľu
1 cesnak
1 zelenú papriku
5 paradajok
zázvor
kurkumu
soľ
čierne korenie
horčicu
Ghí maslo
Postup:
Cibuľu si nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme roztopiť Ghí maslo a pridáme cibuľu. Orestujeme do sklovita.
Morčacie mäso si umyjeme, nakrájame na rezance a pridáme do hrnca s cibuľou.
Osolíme, okoreníme a pridáme nastrúhaný zázvor.
Miešame, kým sa nám mäsko zatiahne a zalejeme horúcou vodou, tak aby bolo celé zakryté. Necháme dusiť, kým nám zmäkne.
Medzitým si nakrájame paradajky a papriku a vložíme do hrnca k mäsu približne na 10 minút. Môžeme dochutiť horčicou.
Mäsko podávame s ryžou, alebo len so zeleninovým šalátom, kto má ako rád.
Dobrú chuť vám prajem😊