Morčacie mäso s paprikou a paradajkami

morcacie maso s paradajkami a paprikou

Morčacie mäso je vynikajúcim zdrojom živočíšnych bielkovín, ktoré pomáhajú zvýšiť pocit sýtosti na dlhú dobu a postarajú sa o zdravie vašich svalov.

Je zdrojom mnohých vitamínov, minerálov a najmä vitamíny skupiny B sú v ňom bohato zastúpené.

Z morčacieho mäsa pripravíte mnoho chutných pokrmov.

Tento recept patrí k tým jednoduchým, ktoré máte pripravené rýchlo a mäsko na tento spôsob je veľmi chutné.

paradajky a zelena paprika

Potrebujeme:

500 g morčacieho mäsa
1 cibuľu
1 cesnak
1 zelenú papriku
5  paradajok
zázvor
kurkumu
soľ
čierne korenie
horčicu
Ghí maslo

Postup:

Cibuľu si nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme roztopiť Ghí maslo a pridáme cibuľu. Orestujeme do sklovita.
Morčacie mäso si umyjeme, nakrájame na rezance a pridáme do hrnca s cibuľou.

Osolíme, okoreníme a pridáme nastrúhaný zázvor.

Miešame, kým sa nám mäsko zatiahne a zalejeme horúcou vodou, tak aby bolo celé zakryté. Necháme dusiť, kým nám zmäkne.

Medzitým si nakrájame paradajky a papriku a vložíme do hrnca k mäsu približne na 10 minút. Môžeme dochutiť horčicou.

Mäsko podávame s ryžou, alebo len so zeleninovým šalátom, kto má ako rád.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>