Koreňová zelenina je vitamínovou bombou pre celý organizmus. Zvyšuje vašu imunitu a podporí zdravie tráviaceho systému. Vďaka vysokému obsahu vlákniny zrýchli metabolizmus a pomôže pri zhadzovaní nadbytočných kíl.
Zeler znižuje cholesterol a krvný tlak a upokojuje. Ak ste neustále v strese, zaraďte si do jedálnička zelerové šťavy, alebo šaláty s zelerom.
Ako si mäso pripravíte:
Potrebujeme:
½ kg morčacieho mäsa z horného stehna
Ghí maslo
2 mrkvy
1 petržlen
½ menšieho zeleru
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 stonky stopkového zeleru
soľ
čierne korenie
2 vetvičky rozmarínu
tymián
oregáno
koriandrovú vňať
vývar
Postup:
Na hlbšej panvici si zohrejeme Ghí maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažíme, primiešame rozpučený cesnak a mäso nakrájané na kocky. Osolíme a okoreníme a opečieme, kým sa nám mäso zatiahne.
Podlejeme trochou vývaru, alebo vody a chvíľku podusíme.
Zeleninu očistíme a pokrájame si ju na menšie kúsky. Pridáme k mäsu, zamiešame, vložíme bylinky a necháme chvíľku prejsť varom.
Takto pripravené mäso so zeleninou dáme do pekáča a podlejeme vývarom.
Pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C, kým je mäso mäkké.
Mäso má výbornú chuť vďaka koreniu a zelenine.
Podávame s kváskovým chlebíkom, alebo prílohou, ktorú máte radi.
Dobrú chuť vám prajem😊