Mrkvová polievka

mrkvova polievka

Mrkva obsahuje veľa vlákniny a jednoduchých cukrov.

Je bohatým zdrojom vitamínu A vo forme beta karoténu a luteínu, a tiež vitamínov skupiny B a draslíka. Ak chcete schudnúť, zaraďte si túto chutnú zeleninu do svojich jedálničkov.

Konzumáciou mrkvy pomôžete vášmu imunitnému systému, zlepšíte si zrak a budete mať krásnu pokožku a žiarivú pleť.

Z mrkvy sa dajú vytvoriť úžasné jedlá, jedným z nich je aj táto polievka.

mrkva nakrajana nadrobno

Potrebujeme:

4 väčšie mrkvy
Ghí maslo
strúhaný zázvor
cibuľu
2 strúčiky cesnaku
kurkumu
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Mrkvu si ošúpeme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky.

V hrnci si zohrejeme Ghí maslo, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.

Chvíľu orestujeme a zalejeme horúcou vodou. Osolíme a okoreníme. Pridáme kurkumu a nastrúhaný zázvor.

Varíme približne 20 minút.

Bokom si odložíme trochu uvarenej mrkvy na ozdobenie.

Polievku vymixujeme dohladka a podávame.

Ozdobíme ju kúskami uvarenej mrkvy a petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>