Milujete karfiol? Robíte dobre.
Karfiol je plný živín a pomôže vám s redukciou hmotnosti. Je účinným pomocníkom pri poruchách obličiek a močového mechúra a postará sa o správne trávenie.
Jeho pravidelnou konzumáciou si dokážete znížiť tlak a eliminujete vznik nervových porúch, pomáha pri poruchách so spánkom a zlepší vašu pamäť.
Tento jednoduchý recept si môžete pripraviť na večeru, jeho príprava je nenáročná a bude vám chutiť.
Potrebujeme:
1 karfiol
soľ
1 avokádo
citrónovú šťavu
horčicu
zemiaky
3 paradajky
olivový olej
bylinky
Postup:
Karfiol si rozoberieme na ružičky a chvíľu ho povaríme v osolenej vode, nemusí byť úplne mäkký.
Paradajky si rozrežeme na polovičky a osolíme ich.
Uvarený karfiol scedíme a spolu s paradajkami ho poukladáme na plech, potrieme olejom a pečieme približne 15 minút pri teplote 180°C.
Zemiaky si uvaríme v šupke, ja ich varím v tlakovom hrnci, sú hotové za 2 minúty.
Avokádo si ošúpeme a rozmixujeme dohladka, pridáme soľ, 1 lyžičku horčice a trochu citrónovej šťavy, ak máte radi cesnak, môžete si do dipu prelisovať 1 strúčik.
Upečený karfiol a paradajky si poukladáme na tanier, pridáme zemiaky nakrájané na polovičky a polejeme avokádovým dipom.
Vrch si ozdobíme nasekanými bylinkami. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom
Dobrú chuť vám prajem😊