Pečený karfiol s avokádovým dipom

karfiol s avokadovym dipom

Milujete karfiol? Robíte dobre.

Karfiol je plný živín a pomôže vám s redukciou hmotnosti. Je účinným pomocníkom pri poruchách obličiek a močového mechúra a postará sa o správne trávenie.

Jeho pravidelnou konzumáciou si dokážete znížiť tlak a eliminujete vznik nervových porúch, pomáha pri poruchách so spánkom a zlepší vašu pamäť.

Tento jednoduchý recept si môžete pripraviť na večeru, jeho príprava je nenáročná a bude vám chutiť.

Potrebujeme:

1 karfiol
soľ
1 avokádo
citrónovú šťavu
horčicu
zemiaky
3 paradajky
olivový olej
bylinky

Postup:

Karfiol si rozoberieme na ružičky a chvíľu ho povaríme v osolenej vode, nemusí byť úplne mäkký.

Paradajky si rozrežeme na polovičky a osolíme ich.

Uvarený karfiol scedíme a spolu s paradajkami ho poukladáme na plech, potrieme olejom a pečieme približne 15 minút pri teplote 180°C.

Zemiaky si uvaríme v šupke, ja ich varím v tlakovom hrnci, sú hotové za 2 minúty.

Avokádo si ošúpeme a rozmixujeme dohladka, pridáme soľ, 1 lyžičku horčice a trochu citrónovej šťavy, ak máte radi cesnak, môžete si do dipu prelisovať 1 strúčik.

Upečený karfiol a paradajky si poukladáme na tanier, pridáme zemiaky nakrájané na polovičky a polejeme avokádovým dipom.

Vrch si ozdobíme nasekanými bylinkami. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>