Zelerová polievka s mrkvou

polievka z zeleru

Zeler je obrovským zdrojom antioxidantov. Pôsobí antibakteriálne a antivírusovo.

Obsahuje veľa vitamínu C a dokáže znížiť zápaly v tele. Jeho pravidelnou konzumáciou si zlepšíte trávenie.

Ochráni vaše srdce a pomôže znížiť tlak.

Táto polievka vám bude chutiť, ak máte radi zeler, pretože má výraznú zelerovú chuť.

bulvy zeleru

Potrebujeme:

1 zeler
2 mrkvy
1 cibuľu
1 cesnak
zázvor
kurkumu
mleté čierne korenie
Ghí maslo
petržlenovú vňať

Postup:

Zeler a mrkvu si ošúpeme, umyjeme a dáme variť v osolenej vode.

Varíme do mäkka. Mrkvu vyberieme a nakrájame na drobno.

Zeler si rozmixujeme a pridáme kurkumu, mleté čierne korenie a strúhaný zázvor.

Na panvici zohrejeme Ghí maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Orestujeme a mrkvu nakrájanú na drobné kúsky chvíľku opražíme na tomto základe.

Zelerovú polievku podávame s mrkvou a posekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť vám prajem

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>