Zemiakovo-špenátová polievka s kokosovým mliekom

zemiakovo-spenatova polievka

Špenát je vynikajúcou zeleninou plnou výživných látok a jeho konzumáciou podporíte vašu imunitu. Špenát sa postará o zdravie vašich očí, upokojí nervy a posilní vaše srdce.

Obsahuje mnoho protizápalových látok a pomôže vám pri chudnutí.

Táto polievka vás prekvapí svojou zaujímavou chuťou.

Potrebujeme:

1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
Ghí maslo
5 zemiakov
150 g baby špenátu
zeleninový vývar
1 plechovku kokosového mlieka
strúhaný zázvor
kurkumu
grécky jogurt
bylinky

Postup:

Na Ghí masle si opečieme na drobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Dáme ich do hrnca, kde sme si opražili cibuľu a cesnak a chvíľu pomiešame.

Posolíme, a pridáme zázvor a kurkumu. Zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom a povaríme, kým sú zemiaky mäkké. Pridáme baby špenát a necháme ho zredukovať. Trvá to len chvíľku, asi 5 minút.

Všetko dáme do mixéra a mixujeme do hladkej konzistencie.

Ak chcete mať polievku redšiu pridajte ešte trochu zeleninového vývaru.

Polievku podávajte s trochou gréckeho jogurtu a posypte bylinkami.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>