Zemiakovo-špenátová polievka s kokosovým mliekom

zemiakovo-spenatova polievka

Špenát je vynikajúcou zeleninou plnou výživných látok a jeho konzumáciou podporíte vašu imunitu. Špenát sa postará o zdravie vašich očí, upokojí nervy a posilní vaše srdce.

Obsahuje mnoho protizápalových látok a pomôže vám pri chudnutí.

Táto polievka vás prekvapí svojou zaujímavou chuťou.

Potrebujeme:

1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
Ghí maslo
5 zemiakov
150 g baby špenátu
zeleninový vývar
1 plechovku kokosového mlieka
strúhaný zázvor
kurkumu
grécky jogurt
bylinky

Postup:

Na Ghí masle si opečieme na drobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame nadrobno. Dáme ich do hrnca, kde sme si opražili cibuľu a cesnak a chvíľu pomiešame.

Posolíme, a pridáme zázvor a kurkumu. Zalejeme zeleninovým vývarom a kokosovým mliekom a povaríme, kým sú zemiaky mäkké. Pridáme baby špenát a necháme ho zredukovať. Trvá to len chvíľku, asi 5 minút.

Všetko dáme do mixéra a mixujeme do hladkej konzistencie.

Ak chcete mať polievku redšiu pridajte ešte trochu zeleninového vývaru.

Polievku podávajte s trochou gréckeho jogurtu a posypte bylinkami.

Dobrú chuť vám prajem😊

Tatiana Benčeková
Tatiana založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy a menopauzy, alebo práve obdobím hormonálnych zmien prechádzajú. Je koučkou v oblasti holistickej výživy, alternatívnych prístupov, aromaterapie a terapeutkou duše. Tatiana je autorkou e-bookov 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou a Tajomstvá prirodzeného chudnutia. Učí ženy prechádzať cestami hormonálneho labyrintu, pomocou jednoduchých zmien v ich životnom štýle, v kombinácii s alternatívnymi a terapeutickými metódami. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>